SLAYER – KOMBANK Arena

 

SLAYER

KOMBANK Arena

Utorak, 25. Jun 2013 u 20:00h

SLAYER, jedan od najznačajnijih heavy metal bendova današnjice, održaće koncert u Kombank Areni, 25. juna.

Teži, brži i mračniji od ostalih, SLAYER je postavio novi standard koji su ostali počeli da prate. Tom Araya (bass & vocals), Kerry King i Jeff Hanneman (gitare) i Dave Lombardo(bubnjevi) čine bend koji ne samo da je izgradio žanr već i stav.

S obzirom da nikada nisu svirali u Beogradu, možete očekivati beskompromisan, brutalan i nadasve glasan koncert i uveriti se zašto Slayer smatraju alfom i omegom čvrstog zvuka.

Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika Slejera odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije „spustio“ i „ublažio“ svoj muzički izraz poput pojedinih „praoca metala“ ili ga komercijalizovao zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za „najbolje metal pesme i albume ikada“ od medijskih kompanija širom sveta među kojima su  Kerrang!, SPIN, Metal Hammer, Revolver, i Esquire.

Da su i danas fokusirani na istinu svedoči njihov poslednji album „World Painted Blood“.

„Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom“ – rekao je Araya. „U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljom.“ – dodao je Araya i završio sa: „Ovo je Slejerov album“.

Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri uticajna magazina Revolver, SPIN i Metal Hammer, proglasila  je Slejer za „Best Live Band“ na svetu.

Nastupali su na brojnim festivalima a ušli su i u istoriju čineći „The Big Four“ sa Metallicom, Megadethom i Antraxom na Sonisphere festivalu.

Ono sto je Slayer razlikovalo od ostalih je odličan zvuk, sjajni tekstovi pesama, spektakularni koncerti i iskren odnos prema fanovima. S toga nije ni čudo sto su opstali na muzičkoj sceni više od 3 decenije i što većina novijih heavy, thrash i punk bendova tvrdi da su im upravo Slayer bili uzor a među njima su bendovi kao što su Ministry, Deftones, Slipknot, Sepultura i dr.

 


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!