Giant Sand – Domu omladine Beograda

Giant Sand - Domu omladine Beograda, Tiket Klub
Giant Sand - Domu omladine Beograda, Tiket Klub

Giant Sand u

Domu omladine Beograda

29.11.2015 u 20:30

Cena: 1000 din

Giant Sand, legendarni pioniri indi-amerikane, stižu konačno prvi put u Beograd tačno na 30 godina od objavljivanja debi albuma „Valley of Rain“. Dolazeći iz zabačenog Tusona u Arizoni, Giant Sand su oduvek govorili iz pozicije apsolutnih gubitnika, onih koji se ničemu ne mogu nadati u životu. Njihovi vizionarski, anti-konzumerski stav, vodio ih je stazama kojima niko nikad nije išao – ili su pevali najlepše pesme na svetu ili su svirali svojevrstan kakofonični rock, odnosno anarhični kantri praćen meksičkim marijačima.

Howe Gelb (kao solista nastupio je 2006. godine u Domu omladine Beograda), osnivač i vokal, uspešno je tokom godina izgradio svoju otpadničku autorsku personu nepredvidljivog rokera i pesnika iz pustinje. Ukoliko na američkoj alternativnoj sceni postoji osoba koja je u novije vreme toliko puta dovodila u pitanje tradiciju, ostajući joj sve vreme verna, to je svakako on: kao neka vrsta ciničnog Gram Parsonsa, Howe Gelb je svojom intimnom i nepretencioznom poezijom, radikalnim pristupom bendu, te nekonvencionalno vođenom karijerom, mnogo puta potvrdio da je rokenrol sam život. Uostalom šta reći o bendu iz kog su Calexico nastali, osim da su za sve istinske ljubitelje ovog zvuka – Giant Sand ona jedina prava stvar.

romovišući na evropskoj turneji, novi, upravo objavljeni izvanredni album „Heartbreak Pass“, Giant Sand stižu u Beograd nakon napornog koncernog leta, koje je uključilo nastupe na najvećim festivalima kao što su Primavera, Glastonbery, End of the Road i Pickathon. Na turneji koja počinje koncertom u Kopenhagenu 20. novembra, predstaviće i novi video singl „Texting Feist“, kao nastavak prvog video singla „Transponder“ , snimljenog zajedno sa Džejsonom Litlom – video rad je snimljen u Španiji i u Arizoni, a režirala ga je njhova dugogodišnja saradnica i pevačica Lona Kelej.

Zajedno sa Lonom Kelej, većinu nastupa u okviru turneje – pa i beogradski – otvoriće članovi sastava Giant Sand, Brajan Lopez i Gabrijel Salivan, koji imaju bogate solo karijere, te Patsys Rats, bend koji predvodi ćerka Howe Gelba – ovo je tipičan ambiciozan uvod koji zaokružuje set listu za otvaranje glavnog dela programa.

Ova turneja će, zajedno sa nekoliko nastupa predviđenih za proleće i leto naredne godine, zatvoriti krug koji za bend Giant Sand traje već tri decenije. Kao što je u nastupu inspiracije rekao lider sastava Howe Gelb: „Odlično vreme da se ovaj sastav odmori i da narednih 30 godina počne sa nečim novim.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!