Aleksandra Slađana Milošević – Studio “M”

Aleksandra Slađana Milošević - Studio "M", Tiket Klub
Aleksandra Slađana Milošević - Studio "M", Tiket Klub

Aleksandra Slađana Milošević

Studio “M”

Ignjata Pavlasa 3Novi Sad

četvrtak, 29. Avg 2013 u 21:00h

U karijeri dugoj više od tri decenije,  Aleksandra Slađana Milošević sinonim je za beskompromisni kvalitet, avangardni umetnički izraz, internacionalne parametre i mnogostruke talente. U svojim muzičkim izdanjima, Aleksandra Slađana Milošević se pojavljuje kao kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent, vokal, gitarista, bas gitarista, violinista, klavijaturista i perkusionista. Gostovala je u stotinama gradova SSSR-a, od polarnog kruga i grada Murmanska do južnog Sočija; od Nijagarinih vodopada do Misisipija, Njujorka i Los Anđelesa; u brojnim gradovima Evrope i cele stare Jugoslavije. Nastupala je u mnogim državama: Mađarska, Grčka, SAD, Kanada, Rusija, Kina, Nemačka, Švajcarska, Italija, Rusija, Letonija, Latvija, Estonija, Ukrajina, Gruzija, Azarbejdžan, Jermenija, Belorusija…    Ostvarenja: 9 muzičkih albuma, 11 singlova, brojne kompilacije, gostovanja, radio i drugi snimci. Dela su izdata u zemljama bivše Jugoslavije, Sovjetskom Savezu, Kini, Nemačkoj, Švedskoj, Japanu, Finskoj, Americi…

Osim muzičke karijere, Aleksandra Slađana Milošević je aktivno angažovana na mnogim poljima kulturne i javne delatnosti – osnivač “Koalicije za mir i pravdu u Jugoslaviji”, aktivni učesnik “Programa za kulturni preporod Srbije” (kada je počela i rad na konceptu Reforme muzičke industrije), scenarista i režiser dokumentarnog serijala od pet epizoda, pod nazivom “Muzička  Industrija Amerike”, snimljenog u Los Anđelesu.

Godine 2001. izdato je njeno prvo veće literarno ostvarenje, knjiga “Adame ne ljuti se“ – koautorski rad sa dr Jasminom Malešević. Od kraja 2007. godine ulazi u završnicu rada na svojoj knjizi pod nazivom “Civilizacija i žena – Muška žena” – faktografskog pregleda uloge žene u istoriji drevnih civilizacija i analize muško-ženskih odnosa u modernom vremenu.  U septembru 2012. godine autorsko-enciklopedijsko delo “Civilizacija i žena – Muška žena”, I i II tom, napisano na 1.726 strana – pojavilo se na domaćem tržištu.

“Sloboda znači biti slobodan da odlučiš šta sloboda za tebe znači”. (Aleksandra Slađana Milošević     Hagadon)

Koncert Aleksandre Slađane Milošević, u organizaciji festivala Cantat Novi Sad, održaće se 29. avgusta 2013. godine u novosadskom Studiju „M“. Gosti koncerta – vokalni ansambl „Novosadski Nonet“.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!