Lujza Mišič – Akademija 28

Lujza Mišič - Akademija 28, Tiket Klub
Lujza Mišič - Akademija 28, Tiket Klub

Lujza Mišič

Akademija 28

 dana 23. februara 2016. godine u 20.oo sati.

Позоришна представа која се са великим успехом игра у србији и дијаспори.  
Најбоља позоришна представ по избору публике на фестивалу дуодраме у Тополи 2015.
Представа о животу једног од најпрослављенијих српских војсковођа, војводе Живојина Мишића, из угла његове жене, Немице, Лујзе Крикнер.
 
Млада Лујза, богата наследница из протестантске немачке породице, на балу краљице Наталије, упознаје младог српског официра, Живојина Мишића, заљубљује се и, упркос противљењу породице, удаје за њега. Она напушта богатство и породицу, и почиње да живи тешким животом, уз рат и бројне недаће, али са снажном љубављу према свом мужу, која се не гаси ни деценијама после његове смрти.
 
„Лујза Мишић је једна чудесна жена. Она је велика љубавна и животна хероина, жена која се одрекла свега; богатсва, родитеља, своје протестанске вере, само да би била уз човека свог живота, Живојина Мишића. Парадокс је то што је су њој, Немици која је родила шесторо деце једном од највећих српских хероја и војсковођа, два сина убили управо Немци. Цела та прича је заиста  чудна, болна, али и чаробна“, речи су редитељке и глумице, Весне Станковић. 
 
Лик Лујзе Мишић, тумачи Соња Јауковић, првакиња драме Народног позоришта од 1980. године, а улогу радијске новинарке, Босиљке, Весна Станковић, глумица Југословенског драмског позоришта. 
Представа је рађена по тексту Саше Симоновића, драматизацију и режију потписује Весна Станковић, музику Владимир Никић, а костиме Ивана Гутеша.
 
Драма „Лујза Мишић“ је освојила награду за најбољу представу по избору публике, фестивала дуо драме у Тополи, ове године.
Lujza Mišič - Akademija 28, Tiket Klub
Lujza Mišič – Akademija 28

Текст – Саша Симоновић

драматизација и режија – Весна Станковић
ауторска музика – Владимир Никић композитор
костимограф – Ивана Гутеша

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!