Konoba 32 - Besplatna dostava hrane u Pancevu Restoran i picerija Konoba 32 Konoba 32 - Proslave i ketering

Borka Tomović

Borka Tomović, Tiket Klub

Borka Tomović

Mlada glumica Borka Tomović (21) postala je popularna preko noći igrajući Nadicu u TV seriji “M(j)ešoviti brak”! Usledile su uloge u predstavi “Snežana i sedam patuljaka” a onda i u seriji “Košarkaši”! Interesantno je da je njena karijera vezana za druga s klase Viktora Savića koji joj je partner gde god igra!

Borka Tomović: Viktora sam upoznala još u dramskoj grupi kod Mike Aleksića. Zajedno smo upisali akademiju pa, je logično što smo bliski i lepo se družimo. On je prvi dobio ulogu u “M(j)ešovitom braku” pa je preporučio mene kao devojku fudbalera Čančara koga igra. Prvo snimanje sam imala na Zlatiboru gde sam upoznala reditelja Milana Karadžića. Doplali smo mu se kao tandem pa nam je ponudio predstavu “Snežana i sedam patuljaka”. Pri samom kraju rada na “Snežani” došla je serija “Košarkaši”.

Kako si odlučila da postaneš glumica?

Borka Tomović: Bila sam u osnovnoj školi kada sam gledala Miku Aleksića u emisiji “Dok anđeli spavaju”. Tada sam ga prvi put videla i saznala za njegovu grupu. Želela sam da ga upoznam i uverim se da li je zaista toliko genijalan kako i pričaju! Ubrzo sam postala član njegove grupe i sve se ispostavilo kao istina. Kada je u četvrtoj godini gimnazije trebalo da se opredelim za fakultet još uvek nisam znala na koji ću! Prošao je i zimski raspust kada me je Mika pitao šta upisujem. Zbunio se kada sam rekla dramaturgiju! Ipak u junu sam upisala španski jezik ali, već u septembru je bio prijemni za glumu, probala sam i uspela! Odjednom se rodila želja za glumom. Na prijemni sam otišla sa idejom da ako me te prve godine ne prime neću više ni probati! Nisam bila fanatik za glumu. Išla sam na sve ili ništa. Jer moja filozofija je ako je gluma prava stvar za mene primiće me!

Da li bi se bavila jezicima s obzirom da si završila Filološku gimnaziju?

Borka Tomović: Bila sam na smeru za španski pa je bilo logično da probam španski na fakultetu ali, mi se to definitivno nije studiralo. Prošle godine sam bila u Španiji mesec dana, u Barseloni i Alekanteu. Išla sam u školu i usavršila jezik. Kada završim akademiju planiram i engleski da usavršim.

Borka mnogo voli da putuje ali, najviše voli Beograd u čijem strogom centru je odrasla!

Borka Tomović: Stanujem u ulici Kralja Milana. Blizu su mi bile i osnovna i srednja škola. Imala sam lepo detinjstvo iako u centru nema mnogo prostora za decu. Blizu zgrade mi je Pionirski park ali, smo kao klinci uglavnom izlazili u školsko dvorište. Volim da izađem u grad sa društvom iz dramske grupe ili sa klase.

Omiljeno putovanje?

Borka Tomović: Definitibno najomiljenije i najčudnije je kada sam sa drugaricom Interrejlom putovala po Evropi! Stigle smo do Pariza, sela pored Bordoa, Azurne obale, pa do Italije, Milana i Firence što je trajalo mesec dana. Početni plan koji sam imala kada sam krenula od kuće vrlo brzo se izjalovio. Na putovanje smo krenule preko Omladinskog kampa što je podrazumevalo da sve vreme provedemo u selu pored Bordoa gde je trebalo da kopamo zemlju! Pošto smo imale šengen vizu činilo nam se kao gubljenje vremena da sedimo u jednom mestu pa smo pobegle glavom bez obzira ka Italiji. Imala sam samo nepunih osamnaest godina!

Borkina rođena sestra Ana je pozorišni reditelj. Da li planirate zajedničku predstavu?

Borka Tomović: Ana je četiri godine starija od mene. Već smo sarađivale u predstavi “Zlatna udica” po priči Ljubinke Stojanović u SKC-u u okviru projekta Beogradske priče. Nažalost, igrali smo samo predpremijeru i premijeru. I tu sam igrala sa Viktorom!

Borka voli stalno da zuji, da šeta gradom, sedi u kafićima. Svirala je klavir, trenirala košarku, želela da postane balerina… Ispostavilo se da je gluma bila najveća ljubav. U horoskopu je strelac a neostvarena želja joj je…

Borka Tomović: Da se bavim kostimografijom. Međutim, ne umem da crtam! Volim da kreiram. Imam krojačicu na fakultetu koju stalno smaram nekim idejama pa, kad me vidi na hodniku uhvati se za glavu!

 

Povezane teme:

*

    Pratite nas

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

JUGOSLOVENSKO DRAMSK

JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE - Karte   Repertoar za Oktobar 2017. ...

Beogradsko dramsko p

Beogradsko dramsko pozorište - KARTE REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017. ...

Atelje 212 – KARTE

Atelje 212 – KARTE Repertoar za OKTOBAR 2017   СЦЕНА МИРА...

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - KARTE -REP

SLAVIJA - KARTE REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01...

JUGOSLOVENSKO DRAMSK

JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE - Karte   Repertoar za Oktobar 2017. ...

Beogradsko dramsko p

Beogradsko dramsko pozorište - KARTE REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017. ...

Atelje 212 – KARTE

Atelje 212 – KARTE Repertoar za OKTOBAR 2017   СЦЕНА МИРА...

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - KARTE -REP

SLAVIJA - KARTE REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01...

Prijatelji sajta

  • Pančevo Life Style - Urbani vodič kroz Pančevo
  • Bard Marketing
  • Citi Van
  • Favi