Konoba 32 - Besplatna dostava hrane u Pancevu Restoran i picerija Konoba 32 Konoba 32 - Proslave i ketering

Dragan Mićanović

Dragan Mićanović, Tiket Klub

Dragan Mićanović

Uprkos današnjem vremenu, ličnim usponima i padovima, glumac Dragan Mićanović živi smireno i staloženo. Pred prostotom se povlači, kćerke sa suprugom vaspitava najbolje što ume, a mir pronalazi u čitanju knjiga u kući na Drini

Dočekao nas je u salonu Jugoslovenskog dramskog pozorišta sa rukama punim knjiga koje je podigao na portirnici, vidno oduševljen štivom koje je dobio, a pod utiscima premijere predstave „Iz junačkog života građanstva“ koja je održana dan ranije. Iako je iza njega naporan period rada na predstavi, a već ovog meseca ga očekuju dve filmske premijere („Motel Nana“ 3. februara) i („Koriolan“ 25. februara na FEST-u), glumac Dragan Mićanović (40) ne žali se na umor – on odavno ima proverene načine odmaranja poput boravka u kući na Drini, čitanja omiljenih knjiga ili putovanja sa suprugom i decom.

Jeste li radnju komada koji se bavi malograđanštinom, kapitalizmom i razotkrivanjem lažnog morala poredili sa Srbijom danas?
Reditelj Iva Milošević je svesno i odgovorno uzela ovaj težak nemački komad da bi ukazala na fascinantne paralele između početka 20. veka kada je nastao tekst i današnjeg vremena. Neverovatno je koliko za svako razdoblje mislimo da je najteže, a „velika kriza kakvu nismo doživeli“ gromoglasna floskula koju stalno ponavljamo.

Uspevate li da nađete trenutke za sebe i svoju porodicu?
Privilegovan sam jer se bavim ovim poslom. Ja ne znam kako izgleda rad u kancelariji ili u učionici. U samoj reči moje profesije je reč igra, na engleskom „Let’s play“ znači „Hajde da se igramo“, na sceni, naravno. Današnje vreme doživljavam kao veoma teško, ali pošto sam proživeo mnoge likove koji su imali velike probleme, moji privatni izgledaju mi veoma smešno. Hamletovi problemi svakako su veći od mojih.

Filmography

Year Title Format Role Notes
1989 Sile u vazduhu TV Film Lale
1991 The Hottest Day of the Year Film Zoran
1992 Zagreb-Beograd preko Sarajeva TV Film Soldier
Teatar u Srba TV Series Himself
1993 Elektra TV Film
1995 Tamna je noć Film Manojlo “Mane” Belezada
Ubistvo sa predumišljajem Film Jovan
1997 Ljubav, ženidba i udadba TV Film Vinko Lozić
Tango je tužna misao koja se pleše Film
1998 Lajanje na zvezde Film Mihajlo “Filozof” Knežević
1999 Točkovi Film Nemanja
2000 The Vice TV Series Interpreter 2
2001 Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes TV Series Coatley
2002 Bad Company Film Michelle “The Hammer” Petrov
Auf Wiedersehen, Pet TV Series Kadi
Ultimate Force TV Series Ruslan
2003 Cutting It TV Series Vadim Stovchenko
Spooks TV Series Rado
2004 Smešne i druge priče Mini Series Konobar/Naum
Layer Cake Film Dragan
2005 The White Countess Film Ilya
Položajnik TV Film Joca
2006 Krojačeva tajna Film Poručnik
2007 Bora pod okupacijom TV Film Mila Ogrizović
Dva Film
Agi i Ema Film Dad
2007–09 Ulica lipa TV Series Nedeljko
2008 Bližnji TV Film Jakov
Londongrad Film Konstantin Pilipenko
Casuality TV Series Milosch Rabinovich
RocknRolla Film Victor
2009 Ashes to Ashes TV Series Tomascz
Motel Nana Film Ivan (Post–production)
Šišanje Film Maths professor
2011 Coriolanus Film Titus
Povezane teme:

*

    Pratite nas

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - REPERTOAR

SLAVIJA REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01. OKT. ...

ZVEZDARA TEATAR - RE

  ZVEZDARA TEATAR REPERTOAR ZA Oktobar 2017.  Informacije i rezervaci...

ADIL - Sava Centar

ADIL  17. novembar 2017 Sava Centar Cene ulaznica: 1000, 1200, 1500, 1700 ...

POZORIŠTE NA TERAZI

POZORIŠTE NA TERAZIJAMA REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017.   Петак, ...

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - REPERTOAR

SLAVIJA REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01. OKT. ...

ZVEZDARA TEATAR - RE

  ZVEZDARA TEATAR REPERTOAR ZA Oktobar 2017.  Informacije i rezervaci...

ADIL - Sava Centar

ADIL  17. novembar 2017 Sava Centar Cene ulaznica: 1000, 1200, 1500, 1700 ...

POZORIŠTE NA TERAZI

POZORIŠTE NA TERAZIJAMA REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017.   Петак, ...

Prijatelji sajta

  • Pančevo Life Style - Urbani vodič kroz Pančevo
  • Bard Marketing
  • Citi Van
  • Favi