Konoba 32 - Besplatna dostava hrane u Pancevu Restoran i picerija Konoba 32 Konoba 32 - Proslave i ketering

Ivan Jevtović

Ivan Jevtović, Tiket Klub

Ivan Jevtović

Ivan Jevtović je srpski glumac, rođen 5. aprila 1972. godine u Beogradu. Sin je Vladimira Jevtovića, glumca i profesora na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu i bivšeg upravnika Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Njegov mlađi brat Jakov je takođe glumac.

Ivan Jevtović je stalni član dečjeg pozorišta ,,Boško Buha”, mada često gostuje i u drugim teatarskim kućama. Prvu značajnu pozorišnu ulogu je ostvario u predstavi ,,Virus” (1997.) u režiji Siniše Kovačevića, koja ga izbacuje u žižu srpske pozorišne javnosti. Nešto kasnije je ostvario i glavnu ulogu u predstavi ,,Kraljević Marko”. U obe pomenute predstave, muziku je uradila beogradska rok grupa ,,Deca loših muzičara” (DLM), gde je Jevtović u ulozi pevača snimio pesme ,,Ljubav” i ,,Kraljević Marko”, koje su se kasnije našle na albumu grupe. Inače, od aprila 2006. godine, Ivan Jevtović postaje zvanično član i pevač grupe DLM, nakon iznenadnog odlaska prethodnog pevača Silje.

Jedan je od osnivača i stalni član avangardne grupe Torpedo, koja se bavi istraživanjem novih pozorišnih tendencija. Na taj način su nastale predstave Klinje, Furke, Overlaping, Etno cirkus, Životinjska farma i dr. U sastavu Torpeda je i grupa Vroom (Vroom) koja svira uživo na predstavama.

Pored pozorišnih, Jevtović je ostvario i niz zapaženih uloga na filmu, kao što su Stršljen (1998.) Gorčina Stojanovića, Nebeska udica (1999.) Ljubiše Samardžića, Normalni ljudi (2001.) Olega Novkovića, Libero (2005.) Miodraga Kotlajića i dr.

Jedan od prvih srpskih glumaca koji se upustio u snimanje televizijskih reklama.

Oženjen je i otac jednog deteta. Živi u Beogradu.

Filmografija
Uske staze (1995)
Gore dole (1996) (TV serija)
Raskršće (1998)
Porodično blago (1998) (TV serija)
Stršljen (1998)
Nebeska udica (1999)
Proputovanje (1999) (segment ,,Srebrni metak)
Normalni ljudi (2001)
Ringeraja (2002)
Ledina (2003)
M(j)ešoviti brak (TV serija)
Skela (2004) (TV)
Libero (2005)

Povezane teme:

*

    Pratite nas

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

JUGOSLOVENSKO DRAMSK

JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE - Karte   Repertoar za Oktobar 2017. ...

Beogradsko dramsko p

Beogradsko dramsko pozorište - KARTE REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017. ...

Atelje 212 – KARTE

Atelje 212 – KARTE Repertoar za OKTOBAR 2017   СЦЕНА МИРА...

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - KARTE -REP

SLAVIJA - KARTE REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01...

JUGOSLOVENSKO DRAMSK

JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTE - Karte   Repertoar za Oktobar 2017. ...

Beogradsko dramsko p

Beogradsko dramsko pozorište - KARTE REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017. ...

Atelje 212 – KARTE

Atelje 212 – KARTE Repertoar za OKTOBAR 2017   СЦЕНА МИРА...

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - KARTE -REP

SLAVIJA - KARTE REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01...

Prijatelji sajta

  • Pančevo Life Style - Urbani vodič kroz Pančevo
  • Bard Marketing
  • Citi Van
  • Favi