Konoba 32 - Besplatna dostava hrane u Pancevu Restoran i picerija Konoba 32 Konoba 32 - Proslave i ketering

Ivana Mihić

Ivana Mihić, Tiket Klub

Ivana Mihić

Rodjena u Beogradu. Karijeru glumice počela je još sa devet godina u filmu “Srećna porodica” .Odmah zatim, sa trinaest godina, igrala je jednu od pet glavnih uloga u filmu ”Varljivo leto 68”. Do upisa na Fakultet dramskih umetnosti igrala je u filmu “Oktoberfest” ,TV filmu “ Roman o Londonu” Miloša Crnjanskog.

Završila je nižu Baletsku školu “Lujo Davičo” u Beogradu i šest godina muzičke škole – odsek klavir. Diplomirala glumu sa ocenom deset i statusom “Master” na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Profesionalnu karijeru glumice, započela je u pozorištu odigravši glavnu ulogu Sugar (Puslica) u kultnom mjuziklu “Neki to vole vruće” (Pozorište na Terazijama) koju je igrala punih četrnaest godina!. Zatim, glavne uloge u pozorišnim predstavama: Roksana u “Sirano od Beržeraka” (Narodno pozorište), Mimi “Maska” (Narodno pozorište), Matilda “Trinidad” (Bitef teatar), “Mala noćna muzika”, “Tri frtalja Beograda” (Teatar T), “Bilo jednom u Beogradu” (Studentski kulturni centar), ‘’Elvis je živ’’ (Pozorište ‘’Tragovi’’), predstavama za decu: “Lepotica i zver”, “Uplakana Katarina’’, ‘’Tesla’’… glavne uloge u filmovima: “Napadač, “Terasa na krovu” ,“Kupi mi Eliota” ,“Mehanizam”, ‘’Uslovna sloboda’’ , ‘’Ma, nije on takav’’… Specijalna gostovanja u filmovima ‘’Libero’’ i ‘’Ivkova slava’’ ,TV drami ‘’Roman o Londonu’’, seriji ‘’Moj rođak sa sela’’ , glavne uloge u tv serijama RTS / “Srećni ljudi”, “Gore-dole”, “Sarajevske priče” RTV Sarajevo, ,,Priđi bliže’’ RTS, “Zaboravljeni umovi Srbije” RTS, “Vojna akademija” RTS…

Snimila je za PGP-RTS, CD i kasetu sa muzikom iz predstave “Trinidad” i gostovala kao izvođač na cd-u ‘’Uspavanke za bebe i malu decu’’

U saradnji sa svojom majkom Verom Čukić, napisala je knjigu za decu ‘’Moj drug Ispodkrevetni Mrak’’.

Osnovala je 1996.godine filmsku producentsku kuću ”HORIZONT”. Kao producent i izvršni producent potpisuje, do sada, četiri celovečernja igrana filma: “Kupi mi Eliota”, “Mehanizam”, “Ona voli Zvezdu” i ”Siroti mali hrčki” , kao i diplomski TV igrani film reditelja Milutina Jovanovića ‘’Igra ogledala’’ i TV seriju “Kuća sreće” .

Za produkciju svojih filmova, dva puta nagrađivana Srebrnom arenom za najbolji film na filmskom festivalu u Novom Sadu. Dva puta dobitnik nagrade kritike YU FIPRESCI za najbolji film. Dobitnik je i mnogih drugih domaćih nagrada za svoj rad i učesnik preko pedeset internacionalnih filmskih festivala sa filmovima producentske kuće ”HORIZONT 2000”. Kao producent dobitnik je nagrade Međunarodnog žirija kritike FIPRESCI za najbolji film (Troia, Portugal), nagrade FINDLING za najbolji ART FILM (Cottbus, Germany) kao i specijalne nagrade Ministarstva kulture Republike Srbije za podršku mladim umetnicima debitantima jer je u filmovima koje je producirala angažovala preko trideset autora i glumaca koji su u tim produkcijama dobili šasnu za svoj prvi profesionalni angažman.

Kao izdavač objavila je knjigu ‘’Perle od vode’’ autora Vere Čukić.

Za ulogu Snežane u filmu ”Mehanizam” dobila je Internacionalnu nagradu za NAJBOLJU GLUMICU na Međunarodnom Filmskom Festivalu u Aleksandriji (Egipat).

Dobitnik je OSKARA POPULARNOSTI 2000-te godine kao najpopularnija glumica po izboru publike, za ulogu Snežane u filmu ”Mehanizam”.

Bila je član žirija međunarodnog filmskog festivala u Leću, Italija, uz Otara Joselijanija, jednog od najpriznatijih filmskih reditelja, Moranda Morandinija jednog od najznačajnijih filmskih kritičara Italije, Mišela Semana cenjenog kritičara iz Francuske i Ignjacia Olivu, italijanskog glumca koga publika pamti iz Bertolučijevog filma ‘’Ukradena lepota’’.

U izdanju izdavačke kuće ‘’Laguna’’, u novembru 2008. objavljen je njen prvi roman ‘’Moj jedini život’’ koji je jedan od najprodavanijih romana ove izdavačke kuće (četivrto izdanje u pripremi 2011.) ), a u oktobru 2009. objavljen je i drugi roman ‘’Led’’(drugo izdanje u prodaji 2010.) koji je ušao u prvih 5 knjiga na listi biblioteka na konkursu za otkup Ministarstva kulture Srbije a nalazi se u prvih petnaest naslova po čitanosti u Narodnim bibliotekama u Srbiji..

Od decembra 2008. godine piše mesečne kolumne za dnevne novine ‘’Politika’’. Zbirku tih kolumni, pod nazivom ‘’Jednostavni ljudi’’ objavila je izdavačka kuća Plato. Predgovor za knjigu je napisao veliki pisac David Albahari. Četiri godine je bila predsednik Skupštine Asocijacije filmskih producenata Srbije.

Živi i radi u Beogradu.

Povezane teme:

*

    Pratite nas

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

POZORIŠTE NA TERAZI

POZORIŠTE NA TERAZIJAMA REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017.   Петак, ...

RIJALITI ŠKOLA - Do

RIJALITI ŠKOLA Dom omladine Beograda 20:00, Wednesday, 27. Sep 2017 Knj...

ROBERT GLASPER TRIO

ROBERT GLASPER TRIO with DJ Sundance  22. i 23. novembar 2017  Novi Bite...

Riblja Čorba - Sava

Riblja Čorba Sava Centar 15.11.2017 Karte!!! Cena: 1600, 1800, 2000 i 2...

Zvonko Bogdan - Sava

Zvonko Bogdan Sava Centar 11.11.2017 u 20h Cena: 1300, 1600, 1900 i 2100 ...

POZORIŠTE NA TERAZI

POZORIŠTE NA TERAZIJAMA REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017.   Петак, ...

RIJALITI ŠKOLA - Do

RIJALITI ŠKOLA Dom omladine Beograda 20:00, Wednesday, 27. Sep 2017 Knj...

Riblja Čorba - Sava

Riblja Čorba Sava Centar 15.11.2017 Karte!!! Cena: 1600, 1800, 2000 i 2...

Zvonko Bogdan - Sava

Zvonko Bogdan Sava Centar 11.11.2017 u 20h Cena: 1300, 1600, 1900 i 2100 ...

ELZA I ZALEĐENI HAN

  ELZA I ZALEĐENI HANS se igra 15. oktobra u 17h u Akademiji 28 Deč...

Prijatelji sajta

  • Pančevo Life Style - Urbani vodič kroz Pančevo
  • Bard Marketing
  • Citi Van
  • Favi