Jelisaveta Orašanin

Jelisaveta Orašanin, Tiket Klub

Jelisaveta Orašanin

 

Pred ogledalom

Atraktivna dvadesetdvogodišnja glumica obožava da se šminka, prve bore na licu još uvek nije primetila, život ne može da zamisli bez kupke i mleka za telo, redovno posećuje kozmetičara, a sa kremom za samopotamnjivanje tela imala je veoma loše iskustvo.

(Jelena Stojčić/Marko Krunić)

Najbolji savet koji ste dobili kada je nega u pitanju?

– Nega je šta jedeš i koliko si fizički aktivan, dok je sve ostalo šminka.

Da li ste imali dermatološke probleme zbog teške šminke koju nosite zbog posla?

– Prvi put sam se srela sa dermatološkim problemima upravo zbog šminke
na poslu, zapravo zbog zajedničkih četki i sunđera kojima se ona nanosi. Kupila sam svoje četke i sunđere i problemi su nestali. Odmah nakon predstave ili snimanja sa lica skinem šminku mokrim tupferom sa vazelinom.

Da li su vas nekada našminkali da niste sebe mogli da prepoznate?

– U seriji “Vojna akademija” imam zadebljane obrve i na licu samo malo pudera. Ali, dovoljno je drugačije, da kada se pogledam u ogledalo, zaista se zapitam da li sam to ja.

Kako se privatno šminkate?

– Volim da se šminkam. Nekada je to samo senka, maskara, rumenilo, karmin ili sjaj za usne, dok se za specijalne prilike odlučujem za ajlajner i crveni karmin. Leti koristim samo sjaj za usne.

Kakva je bila vaša reakcija na pojavu prvih bora?

– Još uvek nemam nijednu boru. Ako dobro vidim. Ma, misliću o tome sutra.

Koji je najlepši kompliment zbog kog ste se osećali izuzetno lepom?

– Na premijeri filma “Zduhač znači avantura” nosila sam crnu haljinu koju je kreirao Darko Kostić. Bila sam veoma zadovoljna kako izgledam, a potvrda je usledila kada mi je jedan prijatelj rekao da izgledam nestvarno i čarobno.

Jeste li nekada preterali sa šminkom ili kozmetičkim preparatom?

– Sa šminkom ne, ali sa preparatima da. Nikada neću zaboraviti moj neuspeli pokušaj da budem preplanula u zimskom periodu, a da ne posetim solarijum. Kupila sam kremu za samopotamnjivanje kože koju sam nanela prema uputstvu. Iz kupatila sam izašla žuta.

Bez kog kozmetičkog preparata ne biste mogli da živite?

– Ne mogu da zamislim dan bez kupke, krema za telo, lice i ruke, parfema i labela.

Posećujete li kozmetičara i koliko često?

– Odlazim kod kozmetičara jednom u tri meseca. Tretman se sastoji u čišćenju i masaži lica, sa korekcijom obrva. Imam čisto lice kome je, kako kaže moja kozmetičarka, potrebno samo održavanje.

Kako održavate liniju?

– Stalno sam u pokretu. Zimi vozim bord, leti jedrim na dasci, dok se u međuvremenu trudim da redovno treniram i da se hranim zdravo.

Da li ste pristalica dijeta?

– Nisam. Dijeta je krajnje sredstvo kome pribegavam jer daje kratkoročne rezultate. Dobro osmišljena ishrana bolja je od svake dijete.

Postoji li recept za lepotu?

– Žena je uvek lepa kada je nasmejana, zadovoljna, zaljubljena, pozitivna i srećna u odabiru posla kojim se bavi. Šminka, garderoba i frizura su kao celofan za cveće, mašna na poklonu ili šlag na torti, jedno bez drugog ne ide.