Konoba 32 - Besplatna dostava hrane u Pancevu Restoran i picerija Konoba 32 Konoba 32 - Proslave i ketering

Vesna Čipčić

Vesna Čipčić, Tiket Klub

Vesna Čipčić (Beograd, 23. mart 1954.) je srpska glumica.

Rođena je u Beogradu, a odrasla je u Kikindi.

Diplomirala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora M. Maričića 1977. godine. Njeni roditelji su bili prosvetni radnici i njena velika podrška.

Bila je član Pozorišta na Terazijama (1975-1979), a od 1979. je član BDP. Gostovala je u više predstava Narodnog pozorišta i JDP-a. Ostvarila je zapažene uloge u velikom broju predstava, filmova, TV drama i serija.

Veliku popularnost stekla je ulogom Vesne Šurdilović u TV seriji „Vruć vetar“ iz 1980. godine.

U svom matičnom pozorištu, BDP, igrala je u predstavama „Dugo putovanje u Jevropu“, „Vrag ne spava“, „Harold i Mod“, „Oskar i mama Roz“, „Frederiko“ i dr.

Jedna je od retkih naših glumica koja je sarađivala sa Piterom Justinovim i Paolo Mađelijem.

Bila je udata za glumca Aleksandra Alača, i s njim ima ćerku Aleksandru Anju i sina Ivana Vanju.

Nagrade

Dobila je nagradu „Glumački par godine“ sa Ljubišom Samardžićem 1980. i Povelje za ulogu Kove u Mojkovcu 1992.


Uloge u predstavama:

* Orestija (Erinija)
* Večeras imrovizujemo (Uspešna kćerka)
* Harold i Mod (Nenski Trans)
* Gospođa ministarka (Anka)
* Opera za tri groša (Dženi)
* Vesele žene Vindzorske (Gospođa Ford)
* Dugo putovanje u Jevropu (Kraljica Natalija)
* Balkon (Irma)
* Klopka
* Sentandrejska rapsodija


Filmografija:

1976.    Džangrizalo
1976.    Dva drugara
1976.    Prvi garnizon
1978.    Kod Kamile
1978.    Ljubav u jedanaestoj
1979.    Sećam se
1979.    Žestoke godine
1980.    Tren
1980.    Avanture Borivoja Šurdilovića
1980.    Vruć vetar
1980.    Samo za dvoje
1981.    Kraljevski voz
1981.    Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi
1982.    Pop Ćira i pop Spira
1983.    Kakav deda takav unuk
1983.    Timočka buna
1983.    Idi mi, dođi mi
1984.    Ubi ili poljubi
1984.    Šta se zgodi kad se ljubav rodi
1984.    Memed My Hawk
1984.    Nema problema
1984.    Formula 1
1985.    Žikina dinastija
1985.    Tombola
1985.    Ada
1986.    Ne znate vi Martina
1986.    Sekula i njegove žene
1986.    Osveta
1989.    Mister Dolar
1992.    Žikina ženidba
1993.    Tri karte za Holivud
1997.    Pokondirena tikva
1998.    Nikoljdan 1901. godine
2001.    Harold i Mod
2002.    Zajedničko putovanje
2003.    M(j)ešoviti brak
2004.    O štetnosti duvana
2006.    Od danas do sutra

Povezane teme:

*

    Pratite nas

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Beogradsko dramsko p

Beogradsko dramsko pozorište - KARTE REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017. ...

Atelje 212 – KARTE

Atelje 212 – KARTE Repertoar za OKTOBAR 2017   СЦЕНА МИРА...

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - KARTE -REP

SLAVIJA - KARTE REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01...

ZVEZDARA TEATAR - KA

  ZVEZDARA TEATAR - KARTE REPERTOAR ZA Oktobar 2017.  Informacije i r...

Beogradsko dramsko p

Beogradsko dramsko pozorište - KARTE REPERTOAR ZA OKTOBAR 2017. ...

Atelje 212 – KARTE

Atelje 212 – KARTE Repertoar za OKTOBAR 2017   СЦЕНА МИРА...

MARIZA - Ulaznice -

MARIZA - Ulaznice Sava Centar 20:30, Thursday, 7. Dec 2017 Karte: ...

SLAVIJA - KARTE -REP

SLAVIJA - KARTE REPERTOAR POZORIŠTA ZA OKTOBAR 2017. KARTE!!! 01...

ZVEZDARA TEATAR - KA

  ZVEZDARA TEATAR - KARTE REPERTOAR ZA Oktobar 2017.  Informacije i r...

Prijatelji sajta

  • Pančevo Life Style - Urbani vodič kroz Pančevo
  • Bard Marketing
  • Citi Van
  • Favi