Moj sin samo malo sporije hoda – Beogradsko dramsko pozorište

Moj sin samo malo sporije hoda - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub
Moj sin samo malo sporije hoda - Beogradsko dramsko pozorište, Tiket Klub

Moj sin samo malo sporije hoda

Beogradsko dramsko pozorište

Vreme trajanja: 1h40min

Pisac: Ivor Martinić

Režija: Predrag Stojmenović

O DELU

Praizvedba komada “Moj sin samo malo sporije hoda” Ivora Martinića  izvedena je 26. novembra 2011. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u režiji Januša Kice. Predstava je gostovala na brojnim pozorišnim festivalima u regionu, a o kvalitetu teksta i postavke govori broj nagrada kojima je ovenčana: na 22. Marulićevim danima u Splitu osvojila je 4 nagrade, na 19. Medjunarodnom festivalu malih scena u Rijeci – šest priznanja, koliko i na 35. Danima satire Fadila Hadžića, na 52. Sarajevskom MESS-u Ivoru Martiniću je dodeljen Zlatni lovorov vijenac za najbolji dramski tekst. “Moj sin” proglašen je najboljim komadom i prilikom 20. dodele Nagrada Hrvatskog glumišta.

Kritike su bile, bez izuzetaka, pozitivne, pa je tako Bojan Munjin u Novostima zapisao: „Mladi dramski pisac Ivor Martinić zasjao je prije dvije godine na regionalnom kazališnom nebu i otada sjaji sve jače. Njegove drame jednostavno i lucidno pogađaju traume današnjice: sumorne atmosfere i škrtih dijaloga, otkrivaju bolna mjesta međuljudskih odnosa, nefunkcionalnih obitelji i nas samih, već obamrlih od egzistencijalnih nedaća i psihosocijalnih košmara“. Žiri Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci zapisao je u obrazloženju: „Riječ je o izuzetnom scenskom djelu u kojem su svi segmenti sjedinjeni u jedinstveni redateljski, glumački i vizualni izričaj čime je ostvarena dinamična, uzbudljiva, homogena i emotivno nabijena predstava koja na izravan način, kapilarno upisan u snažan Martinićev tekst, kroz kompleksne odnose u disfunkcionalnoj obitelji

“Moj sin samo sporije hoda” postigao je za kratko vreme veliki uspeh, osvojio više od dvadeset nagrada, te tako postao jedan od najnagrađivanijih projekata u istoriji hrvatskog pozorišta.

LICA:

Mia
Milena Pavlović Čučilović
Branko
Miloš Biković
Robert
Dejan Matić Mata
Doris
Jelisaveta Orašanin
Ana
Vesna Čipičić
Oliver
Srđan Dedić
Rita
Milica Zarić
Mihael
Ivan Tomić
Sara
Anja Alač
Tin
Vladan Milić