SHOPPING & FUCKING – Teatar „Bojan Stupica“

SHOPPING & FUCKING - Teatar „Bojan Stupica“, tiket klub

SHOPPING & FUCKING – Teatar „Bojan Stupica“

Mark Rejvenhil

Reditelj Iva Milošević

Predstava traje oko: 1h 50′

O predstavi:

Snaga Marka Rejvenhila proizilazi iz njegove nepoštednosti. On ne štedi sredinu koju opisuje kao nimalo idealnu. On ide do fizioloških pojedinosti istopolnih seksualnih odnosa. Sve sa namerom da pokaže da u tom svetu gde se novcem pribavljaju i najneobičnija erotska zadovoljstva, postoji duboka želja za ljubavlju.
Da, “Shoping&Fucking” je drama o ljubavi. I zato smo je, JDP i Cenpi, stavili na repertoar. Ne, kao hit, ne kao skandal, ne kao bizarnost, već kao svedočanstvo u težnji za lepotom, emocijom pa i čistotom, koju nije nimalo lako naći u savremenom svetu.

“Shoping and Fucking and …Loving”, Jovan C´irilov, Program za predstavu … Iva Milošević kao da nimalo nije fascinirana karakterom pobune Rejvenhilovih dramskih persona, a još manje je spremna da ih pravda ili sažaljeva. Sagledavajući ih iz sopstvene ravni, kao pripadnik iste generacije, rediteljka njihovu pobunu prepoznaje kao pad, ali i svojevrsnu pozu u kojoj oni ne uspevaju da sakriju pozamašnu meru samozadovoljstva zbog vlastite propasti. Jer, njihovo samouništenje ne nalikuje samosvesnoj desadovskoj destrukciji, već je u ovoj predstavi prikazano na način koji odgovara šetnji manekena po modnim pistama, pa i šepurenje pozera lišenih autentične tragičke dimenzije koju su, medjutim, imali njihovi prethodnici …
“Lica i naličja pobune”, Aleksandar Milosavljević, Glas

Premijera: 21. februar 2002.

Uloge:

LULU: Nataša Marković
ROBI: Bojan Dimitrijević
MARK: Igor Filipović
BRAJAN: Goran Daničić
GERI: Goran Jevtić