SUMNJIVO LICE – Jugoslovensko dramsko pozorište

SUMNJIVO LICE – Jugoslovensko dramsko pozorište, Tiket Klub

SUMNJIVO LICE – Jugoslovensko dramsko pozorište

Branislav Nušić

Reditelj Jagoš Marković 


Premijera 9. aprila 2012. u 20h, Scena „Ljuba Tadić“
Predstava traje 1h 25’ i nema pauzu.

SUMNJIVO LICE je prva velika komedija Branislava Nušića. Reč je o jednom od najpopularnijih, najkomičnijih i najsmelijih tekstova napisanih na srpskom jeziku.

Zemlja se naizgled menjala, običaji i navike nestajali i nastajali, uticaji sa istoka i zapada smenjivali se s onima s juga i severa, prolazile su dinastije, državna uređenja i društveni sistemi, menjale se granice i oblici vlasti, a Nušićevo pronicljivo i surovo remek-delo o ambicijama i strahovima malih palanačkih karijerista nije prestalo da zasmejava i ismejava Srbiju.

Predstava Jagoša Markovića, s reprezentativnom glumačkom podelom Jugoslovenskog dramskog pozorišta, uz brilijantni Nušićev humor na scenu donosi i neizbrisive slike koje se s njim pomaljaju iz čamotno ustajalog života i provincijalnog duha srpske svakodnevice.

Komad o korumpiranoj i nesposobnoj vlasti, Nušić je napisao 1887/88. Kako navodi reditelj Jagoš Marković: „Bez obzira na to kada je živeo i radio, Nušić je svojim delom naš savremenik. U dušu nas poznaje, smeje se i zasmejava, a nimalo ne štedi, naprotiv…“

SUMNJIVO LICE – Jugoslovensko dramsko pozorište, Tiket Klub

Igraju:

Jerotije Pantić

NEBOJŠA GLOGOVAC

Anđa

JELISAVETA SABLIĆ

Aleksa Žunjić

DRAGAN MIĆANOVIĆ

Vića

RADOVAN VUJOVIĆ

Žika

BOJAN DIMITRIJEVIĆ

Tasa

VLASTA VELISAVLJEVIĆ

Milisav

NEBOJŠA MILOVANOVIĆ

Gazda Miladin

JANOŠ TOT

Marica

LANA KARAKLAJIĆ

Đoka

ALEKSANDAR RADOJIČIĆ
MILAN MARIĆ

Josa

BOŽIDAR ZUBER