Почела продаја улазница за квалификације СП 2019 – Александар Николић

Почела продаја улазница за квалификације СП 2019

У уторак 31. октобра 2017. у „Кући кошарке“ је одржана конференција за медије, а повод су били први “прозор” квалификација за Светско првенство 2019. у Кини и почетак продаје улазница за прве две утакмице наше мушке сениорске репрезентације, против Аустрије 24. новембра и Грузије 27. новембра 2017. Обе утакмице ће бити одигране у дворани „Александар Николић“ и почињу у 20.00 часова, уз директан пренос на РТС.

Представницима медија обратили су се председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар КСС Дејан Томашевић и помоћни тренер наше сениорске репрезентације Јовица Антонић.

Уводну реч имао је председник Даниловић, који је истакао да је КСС у потпуности спреман за квалификације.

– Први пут се играју овакве квалификације по новом систему, а ми смо, као Савез, спремни да организујемо те утакмице на највишем нивоу и не сумњам да ће бити све како треба. Најбитније да је наша репрезентација, која је направила огромне резултате на свим великим такмичењима у претходном периоду, добије заслужену подршку. Ово је одличан повод да се испуни доврана „Александар Николић“. Надам се да ћемо против Аустрије и Грузије бити у најјачем могућем саставу и да ћемо на почетку квалификација да остваримо максималан учинак – рекао је Даниловић.

– КСС је спреман за организацију обе утакмице. Пре десет дана били су људи из ФИБА и они кажу да је организационо све на максималном нивоу. Имаћемо доста акција у сарадњи са нашим партнерима и спонзорима. Направили смо добар тим и сви који буду били на обе утакмице имаће фантастично вече са репрезентативцима, уз много акција. Ово је нови циклус, гледаћемо у Београду, после дужег времена, репрезентацију у званичним утакмицама током сезоне и много нам је битна подршка љубитеља кошарке. Желимо да се пласирамо на Мундобаскет 2019. године… – рекао је генерални секретар КСС Дејан Томашевић.

Медијима је најзанимљивије било излагање помоћног тренера наше сениорске репрезентације Јовице Антонића, који је говорио о списку играча и саставу тима за први „прозор“ квалификација.

– На прелиминарном списку селектора Александра Ђорђевића, од 35 играча има их 14 који наступају за евролигашке тимове. Ситуација и ти сукоби између ФИБА и Евролиге су тешко објашњиви и све до два-три дана пред утакмицу нећемо знати на које играче рачунамо, да ли добијамо ове из Евролиге или не… ФИБА је одредила рок до 6. новембра за скраћени списак од 24 играча и близу смо тог коначног списка. Био сам прошлог викенда са Сашом у Минхену, готово да смо све дефинисали, а онда се шест сати касније повредио Владимир Лучић… Свакодневно су могуће измене, с обзиром на то да се игра велики број утакмица. Селектор ће изаћи са списком на време и на њему ће бити играчи који ће изнети овај први „прозор“. У овом тренутку је сигурно да ћемо да имамо два играча из Бајерна – Јовића и Мачвана, ту је и Бирчевић, који су сигурни из екипе са Европског првенства. Долази и Радуљица из Кине… Окупљање репрезентације је 21. новембра у Београду, где ће се наредна два дана до меча са Аустријом тренирати.

Антонић је рекао и да ће на списку од 24 имена бити и играчи из евролигашких клубова.

– Клубови ће бити ти који ће одлучивати ко ће од играча који наступају у Евролиги имати могућност да игра за репрезентацију. Селектор Ђорђевић је у комуникацији са играчима и нема дилеме да ли они хоће да наступају за репрезентацију, јер сви имају ту жељу… Играчи то не могу да реше, клубови су ти који се питају и решавају овај случај – објаснио је Антонић.

Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!