Nišville na Kolarcu – Beograd

Nišville na Kolarcu - Beograd, Tiket Klub
Nišville na Kolarcu - Beograd, Tiket Klub
Nišville na Kolarcu - Beograd, Tiket Klub
Nišville na Kolarcu – Beograd, Tiket Klub

Nišville na Kolarcu

16.08..2014.

ZADUŽBINA Ilije M. Kolarca,  Beograd

Cena ulaznice: 700 din, 1.000 din

Nišville jazz festival ove godine predstaviće deo programa i u Beogradu 16. avgusta u Sali “Kolarčeve zadužbine”. Nastupiće jedan od najboljih svetskih big bendova Brussels Jazz Orchestra i po mnogima  najbolji srpski jazz sastav – niški Eyot.

 Brussels Jazz Orchestra, koji u Nišu nastupa prethodnog dana, izvešće multimedijalni projekat “Graphicology” – vizuelnu džez partituru, odnosno, spoj grafičke novele i muzike za jazz big band – koju zajedno sa BJO potpisuje  i poznati belgijski strip autor Philip Paquet, čije su jazz grafičke novele (posebno ona o Luisu Armstrongu) stekle svetsku popularnost. On je izabrao svoja četiri već postojeća stripa sa džez tematikom i uradio dva poptuno nova, a za sve to je šest autora  napisalo muziku koju BJO izvodi na sceni dok se strip priče emituju  na video bimu. Zvanična potvrda visokog rejtinga BJO (koji ove godine obeležava 20 godina rada), su  i ovogodišnje nominacije za dve Grammy nagrade:  za album “Wild Beauty” (na etiketi “Half Note Records”)  na kojem gostuje poznati saksfonista Joe Lovano – u kategoriji “najbolji album velikog džez ansambla”, i za “najbolji instrumentalni aranžman” (autor Gil Goldstein) – za naslovnu kompoziciju sa ovog albuma. Podsećamo da je Brusselss Jazz Orchestra izveo soundtrack za film “The Artists” koji je dobio Oskara i za najbolju muziku!

Fenomenalni  niški sastav Eyot promovisaće svoj treći album “Similarity” koji će se pojaviti 1. avgusta na američkoj etiketi “Ninety and nine records”. Ovaj kvartet koji je nastao upravo na Nišvilu, održao je do sada više od sto koncerata u 18 zemalja (od Velike Britanije preko, Nemačke, Italije i Rusije – do Kine i Južne Koreje). Pobednici su konkursa Umbria Jazz Balkanic Windows (2009) i MIDEM OFF Showcase u Kanu, a njihovi albumi i prikazi koncerata u superlativima su predstavljeni u mnogim magazinima i na vodećim jazz sajtovima u svetu.

U prodaji su dve kategorije karata po ceni od 700 i 1.000 RSD, u zavisnosti od pozicije sedišta u Sali zadužbine Ilije M. Kolarca (obratiti pažnju na šemu sedišta).

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!