Legendarna Ana Popović sa svojim bendom ponovo nastupa u Beogradu

 

Legendarna Ana Popović sa svojim bendom ponovo nastupa u Beogradu

Čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom u nedelju 22. maja u beogradskoj Barutani, u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj poslednji album „Live for Live“.

Svoj povratak u rodni grad i proslavu dvadeset godina na sceni Ana Popović sa radošću najavljuje i kaže da su joj naročito dragi koncerti u Beogradu, budući da se ne dešavaju baš često, te je zbog toga i publici i bendu to poseban gušt.

„To će biti veliki miks svih mojih pesama i albuma. Dolazim sa šestočlanim bendom. Biće dosta fanka, bluza, roka i soul muzike. Oni koji vole gitare imaće priliku zaista da uživaju, ali na sceni će biti i duvači… sve u svemu jedan dobar gruv. Bend se uveliko raduje što dolazimo u Beograd jer znaju koliko to meni znači, koliko je naša publika divna.“ – poručila je Ana ovom prilikom.

Nastupi Ane Popović sa bendom su mnogo više od bluz muzike – elektrik fank, džezi instrumentali i bluz gruv sa soul ženskim vokalom i puno energije.

Ana Popović jedna je od najboljih bluz muzičarki u Americi, za koju je Brus Springstin rekao da je „đavolski dobar gitarista“. Na svetskoj muzičkoj sceni je preko dve decenije, a za to vreme postigla je ono o čemu mnogi u svetu muzike maštaju.

Do sada je sedam puta nominovana za Blues Music Awards – od „najboljeg debitanta“ davne 2003. godine, preko višestrukih nominacija za „savremenu bluz umetnicu“, kao i za „savremeni bluz album“ i „DVD godine“, do prošlogodišnje nominacije za „bluz rok izvođača godine“.

Sa najvećim imenima svetske muzičke scene nastupa u okviru turneje sećanja na Džimija Hendriksa, kao deo all star postave Experience Hendrix koja na koncertima širom sveta slavi njegovu muziku i nasleđe.

Tokom dugogodišnje karijere, sa svojim šestočlanim bendom delila je binu sa legendama bluza i roka kao što su Bi Bi King, Badi Gaj, Džo Satrijani, Dojl Bramhal Drugi, Keni Vejn Šepard, Bili Koks, Robert Rendolf, Zek Vajld, Džoni Leng, Džef Bek, Džo Bonamasa.

U njenoj bogatoj diskografiji od 13 albuma, skoro svi su se našli na samom vrhu prestižnih Billboard lista kao najprodavaniji američki bluz albumi, dok se „Uncoditional“ iz 2012. godine našao među 15 najboljih bluz i ruts-rok albuma na top listi magazina Guitar WorldUSA Today uvrstio je njene albume „Can You Stand The Heat“ i „Unconditional“ među najbolji izbore, dok je američki National Public Radio hvalio u svojim programima, a našla se i na naslovnicama čuvenih Vintage Guitar i Guitar Player časopisa.

Ulaznice su u prodaji na Ticekt vision blagajnama.

Koncert organizuje Strangefear.

Ulaznice:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Poštarinu plaća primalac pošiljke!