BALKANOPOLIS & prijatelji – KOMBANK Arena

BALKANOPOLIS & prijatelji - KOMBANK Arena, Tiket Klub
BALKANOPOLIS & prijatelji - KOMBANK Arena, Tiket Klub

BALKANOPOLIS & prijatelji

KOMBANK Arena

Friday, 15. May 2015 u 20:00h

Slobodan Trkulja je pevač, kompozitor, producent i muzičar svetskog ranga. Njegov rezonantan i moćan glas kao i emotivno pevanje oduševljava publiku u celom svetu. Slobodan svira 15-tak različitih instrumenata sa velikim umećem – gajde, gitare i tambure, klavir, diple, dvojnice, makedonska tambura, kaval, frula, flauta, jermenski duduk, saksofon, klarinet, udaraljke…Sarađuje sa svetski poznatim muzičarima, poput Marize,…. Hvaljen je kao ”Najlepši glas Balkana” (NRC Handelsblad) i ”Srpski genije” (Folkskrant).

Od svoje desete godine, počinje da se posvećeno bavi tradicionalnom muzikom Srbije i Balkana, istražujući zvuke na svemu i svakom drvenom duvačkom instrumentu koji bi mu dopao pod ruke. Sa 14. godina osvaja prvu internacionalnu nagradu kao najbolji solista na tradicionalnim instrumentima, a potom osvaja i sva važnija nacionalna takmičenja u Srbiji, praćena mnogim televizijskim nastupima.


1997. željan da prenese tradiciju u pop i rok muziku, formira jedinstveni muzički sastav Balkanopolis i stvara potpuno novi pristup tradiciji pod imenom ”Moderna tradicija”. Nakon brojnih uspeha i TV koncerata sa bendom, odlazi u Amsterdam gde na Amsterdamskom Konzervatorijumu završava orkestraciju i džez muziku (na saksofonu, klarinetu i flauti). Postaje Magistar džez muzike (sa svim počastima) sa najboljim magistarskim radom u generaciji. Život u Holandiji mu donosi kontakte i saradnju sa svetski poznatim muzičarima i zapažene TV nastupe u Holandiji i Britaniji,  a osvaja i nekoliko značajnih džez nagrada.

Da bi plasirao novi zvuk, iskomponovao je, producirao i organizovao nekoliko koncerata sa slavnim Metropol Orkestrom, između ostalih i u revijalnom delu na Evroviziji pred 150 miliona gledalaca širom sveta. Nedelju dana kasnije sleteo je u Britaniju i sa producentima iz Britanije i Amerike, dobitnicima Gremi nagrada, oformio tim za rad na projektu snova –albumu ”Kraljevstvo Balkanopolis”. Gosti na albumu su Dejvid Rouds (gitare), Džon Giblin/Toni Levin (bas), hor Vizantijskih monaha i Metropol Orkestar pored Balkanopolisa. Muziku je snimao Ričard Evans (Richard Evans) u Real World Studios, miks je radio Čed Blejk (Tchad Blake) a mastering albuma Adam Ijan (Adam Ayan) u Gateway Mastering Studios (US).

Među brojinim nagradama koje je osvojio su i: najbolji solista – Internacionalni festival tradicionalne muzike u Poljskoj 1991, Vojvođanski festival tradicionalne muzike 1992., 1994. i 1996. i Nacionalno takmičenje u Kragujevcu 1996; najbolji tradicionalni orkestar – Festival u Palma de Majorci 1992; najbolji novi talenat 2002 – North Sea Džez Festival.

Kao pevač/solista/kompozitor sarađivao je sa sledećim orkestrima: Metropole Orchestra (pop & džez orkestar, Holandija), Beogradska Filharmonija, Holandski Blazers Ansambl (klasični duvački ansambl), Eddy Martinez Latin Big Band (latino džez, SAD/Kolumbija), Concertgebouw džez orkestar (Holandija), La Banda Europa (EU orkestar sastavljen od tradicionalnih instrumenata).

Nastupao je na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu: sa Nederlands Blazers Ensemble; na novogodišnjem koncertu – Concertgebouw, Amsterdam; Balkanopolis & Beogradska filharmonija u Sava Centru; Balkanopolis & Metropole Orchestra  u Sava Centru u više navrata; Beogradska Arena na Evroviziji 2008; na Celtic Connections Festivalu u Glasgovu Škotska, nastup je prenosio i BBC; na EXPO 2010 u Šangaju, čak 8 koncerata (jedan od njih za  nacionalnu CCTV – uživo); Balkanopolis je imao turneju i po Rusiji 2011. godine i obišao Petrograd, Moskvu, Khanty-Mansiysk (transkripcija). Kao solista je učestvovao u Eternal Bridge Project na EXPO 2005. u Ajačiju, Japan. Tokom 2009. je u pozorištima Srbije održao niz solističkih koncerata pod nazivom ”Muzika sa 15 instrumenata”. Poznat je i po Koncertu za bebe koji je u više navrata organizovao u Beogradu i Novom Sadu.

2014. godine Slobodan je, posle katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju i BIH, došao na ideju da okupi svetski poznate muzičare, svoje prijatelje, da zajednički snime spot podrške popljavljenima. U ovom projektu su učestvovali: Mariza, Jorgos Dalaras, Metropol orkestar iz Holandije, ruska zvezda Pelageja, Dejvid Rouds, gitarista Pitera Gebrijela i Dominik Miler, Stingov gitarista. Mariza je tokom juna meseca zajedno sa Slobodanom Trkuljom obišla poplavljena područja u Srbiji i BIH.

Pored spota koji je snimljen i na grčkom, ruskom i indijskom kruna ovog projekta je humanitarni koncert koji će se održati 15. maja u Kombak Areni i koji će ponovo okupiti neke od ovih zvezda, prijatelje Slobodana Trkulje. Organizovan pod pokroviteljstvom Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima koncert slavi zajednički duh sloge, inicijative i humanitarnosti koju su mnogi pokazali u teškim trenucima. Karte za koncert se mogu nabaviti po ceni…..na blagajni Kombank Arene i na prodajnim mestima Eventima. Spot možete pogledati na…….

Sve informacije i rezervacije:
Facebook: tiket klub
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Twitter: TiketKlub

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije!

Budite deo kluba i uživajte sa našim vrlo raznolikim repertoarom.