DORIS DRAGOVIĆ – KOMBANK Arena

DORIS DRAGOVIĆ – SPENS, Novi Sad
DORIS DRAGOVIĆ – SPENS, Novi Sad

DORIS DRAGOVIĆ

KOMBANK Arena, Beograd

14.02.2014. u 20h

 Doris Dragović, jedna od najboljih vokalnih solistkinja sa prostora bivše Jugoslavije, održaće dva velika solistička koncerta pod nazivom MALO MI ZA SRIĆU TRIBA, 14. februara u Kombank  Areni i 8. marta u Spensu.

Prethodnih 30 godina Doris Dragović je oduševljavala svojim pesmama i pojavom. Njenu bogatu karijeru obeležili su brojni albumi, nastupi na festivalima, kao i dva nastupa na pesmi Evrovizije.

Ljubitelji dobre muzike Doris Dragović svrstavaju u zvezde čiji sjaj ne bledi i koje su uvek na vrhu ali nikada nisu bile deo tipičnog estradnog sveta. Nakon velikog hita „Željo moja” sa kojim je predstavljala Jugoslaviju na pesmi Evrovizije 1986. godine, njena karijera išla je uzlaznim tokom. Ređali su se pesme i albumi koji su nosili etikete „zlatna”, „dijamantska”, „platinasta”, velike turneje i koncerti.

Rodila se 1961. godine u Splitu, a već kao desetogodišnjakinja je bila oduševljena splitskim festivalom i muzičkim veličinama poput Gabi Novak, Tereze Kesovije i drugih, što joj je pomoglo da otkrije svoj put i odlučno njime krene. Na tavanu kuće u kojoj su živeli njeni baka i deka čuvale su se baletske cipelice i pozorišni kostimi, koji su pripadali bakinoj sestri, balerini Ane Roje. Ljubav prema svetlima pozornice rodila se upravo tamo.

Na scenu je izašla 1981. godine, iskoristivši priliku da zapeva u grupi “More”, u kojoj su pre nje glavni vokal pevali Oliver Dragojević i Meri Cetinić. U svet muzike uveli su je Slobodan Kovačević i Tedi Spalato, tadašnji lideri grupe u kojoj je ostala do 1986. godine kada kreće njena solistička karijera.

Saradnja sa Zrinkom Tutićem dovela ju je na tadašnju Jugoviziju sa pesmom “Željo moja”, koja joj je donela pobedu i na evrovizijskom takmičenju u norveškom Bergenu, 11. mesto.

Devedesetih godina izašli su njeni najveći hitovi, a na brojnim festivalima zabežila je visoke plasmane i mnoštvo nagrada, čime je postala jedna od najviše nagrađivanih  pevačica.

Sa pesmom “Marija Magdalena” 1999. godine pobedila je na Dori i otputovala na Evroviziju u Jerusalem, gde je osvojila visoko četvrto mesto. Nakon Evrosonga izašao je album “Krajem vijeka” koji je predstavio jednu novu Doris, sa nešto bržim i komercijalnijim pesmama. Nastavljajući u pop-dance maniru, usledio je album “Lice”, a 2001. godine velikim koncertom u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela “Esplanade” proslavila je 20 godina estradnog rada. Zajedno sa prijateljima i kolegama koji su je pratili kroz njenu karijeru pevala je svoje najlepše pesme, a publici potom poklonila  album “Doris, s ljubavlju”, sastavljen od najlepših balada.

Album “Malo mi za sriću triba” izdala je krajem 2001. godine, vrativši se svom prepoznatljivom stilu, mediteranskom zvuku koji najbolje ocrtava njen senzibilitet i odgovara njenom vokalu i temperamentu.

Sa izdavačkom kućom Dallas records 2009. godine sklapa ekskluzivan ugovor i objavljuje album „Ja vjerujem”. Sa njega se izdvajaju balade kao što su „Dobra večer dobri ljudi,” „Ja vjerujem” i dr.

Iako su mediji želeli da je stalno prate, Doris Dragović je više od decenije bila povučena od javnosti ne dajući intervjue i izjave na temu svog profesionalnog i privatnog života.  “Moji argumenti za postojanje na sceni su čisto umjetničke prirode.”- izjavila je Doris Dragović i dodala: „ U što su težem obliku bili, to je bio veći izazov. Ljudi su tako i sudili o meni. Ali, scena je samo moja uloga, to nisam ja”.

O svom periodu pauziranja sa javne scene, Doris je rekla :„Rekla bih da je, dakle, moju posljednju deceniju obilježilo sazrijevanje i lijepo putovanje prema mudrosti. Naizgled nebitne stvari na koje se više i ne osvrćemo, zapravo su sam život… Ljudi, savjest, ljubav, vrijeme. Ne mogu sabrati proživljeni dan ako živim prebrzo. Zato mi treba odmak od vreve, gužve, bezglave i bezrazložne žurbe, pa ih i ne podnosim. Ja zaista živim činjenicu da ‘mi malo za sriću triba’ – a ljudi, ljubav, savjest, vjera, vrijeme koje imam su moje stvarno bogatstvo.”

Krajem prošle godine a posle više od 10 godina pauze na nagovaranje brojnih obožavaoca, Doris Dragović je održala veliki solistički koncert u Dvorani Vatroslav Lisinski koji je bio rasprodat do poslednjeg mesta.

U Kombank Areni i Spensu, Doris Dragović pružiće izvrsnu interpretaciju praćenu odličnim muzičarima i podsetiti publiku na pesme kao što su „Željo moja”, „Marija Magdalena”, „Anđeo Gabrijel”, „Malo mi za sriću triba” i mnoge druge koji su obeležili njenu 30 godina dugu karijeru.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!