Mark Knopfler – KOMBANK Arena

Mark Knopfler

KOMBANK Arena

Utorak, 30. Apr 2013 u 20:30h

„Glas i gitara” legendarnih „Dire Straits”, autor svih njihovih pesama ali i mnogo više od toga, Mark Knopfler nastupiće u okviru nove turneje, u Beogradu, u Kombank Areni, 30. aprila 2013. godine.

Mark Knopfler je jedan od najcenjenijih i najkomercijalnijih muzičara svih vremena.

Mark, koji je nedavno primio najveće priznanje za muzičke autore u Velikoj Britaniji, nagradu za životno delo “Ivor Novello”, najavljuje turneju 2013. godine kao deo promocije najnovijeg albuma “Privateering” koji će Universal Music objaviti 3. septembra. Turneja će trajati tokom aprila, maja, juna i jula 2013 i brojaće 72 nastupa u 25 evropskih zemalja a jedan od gradova biće i Beograd.

“Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri. “Što stariji bivam, sve više želim da pišem” izjavio je Knofler “više nego ikada uživam u pisanju, snimanju i sviranju. U svemu uživam. Maštam preko pesama.”

Knofler i njegov osmočlani bend jedva čekaju da krenu na turneju 2013. “Kao da sam kapetan malog borbenog broda, uživam da budem deo tima na turnejama”.

Pored novog materijala, Marku ne smeta kada publika na koncertima traži stare pesme i sa zadovoljstvom ih i dalje izvodi. “Stare pesme Straitsa su obeležile živote mnogih. Naravno, unosim neke promene u sviranju tu i tamo kako bih ih održao živim i smislenim kao i udaljio ih od kabaretskog izvođenja. Ali postoje upečatljivi instrumentali, kao  na kraju pesme “Sultans”, koje ako ne odsviraš samo tekst ljudima neće stvoriti kompletan ugođaj. Volim da sviram stare pesme. Napisao sam ih i ljudi vole da ih čuju, i to je to.”

Mark je svoj prvi solo album “Golden Heart” objavio 1996. a do sada objavio je još 7 solo albuma za Universal Music.

Golden Heart (1996)
Sailing To Philadelphia (2000)
The Ragpickers Dream (2002)
Shangri-La (2004)
All The Road Running (2006)
Kill To Get Crimson (2007)
Get Lucky (2009)

Ne samo što je plodan pisan koji ne može da se zaustavi u komponovanju i snimanju pesama, već intenzivno odlazi na turneje po Evropi i Americi kako bi svaki album adekvatno promovisao.

Imenovan za jednog od najboljih gitarista svih vremena, Mark je prodao 120 miliona albuma u svojoj “Dire Straits” i solo karijeri. Ove godine, 2012, obeležava se 20 godina od poslednjeg koncerta “Dire Straitsa”.

Višestruki dobitnik Gremi nagrada, Knofler kombinuje svoje neobične tekstove sa gitarskim umećem kako bi nastali hitovi kao što su “Money For Nothing”, “Sultans of Swing”, “Romeo and Juliet” i “Walk of Life”. Producirao je albume Bobu Dilanu (Bob Dylan) i Rendiju Njumanu (Randy Newman) kao i komponovao muziku za više filmova među kojima su Cal, Local Hero, Princess Bride i A Shot at Glory.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!