Peter Gabriel – KOMBANK Arena

Peter Gabriel - KOMBANK Arena, Tiket Klub

Peter Gabriel

KOMBANK Arena

Subota, 5. Okt 2013 u 20:00h

SVETSKA POP LEGENDA PETER GABRIEL

PO PRVI PUT U NAŠOJ ZEMLJI, KOMBANK ARENA 5. OKTOBAR

 

U čast proslave 25 godina od objavljivanja svog albuma ”So”, Peter Gabriel će izvesti u celosti ovaj album na koncertima širom Evrope 2013.

Svetska pop legenda, autor hita “Sledgehammer” koji je ušao u istoriju kao najizvođeniji video svih vremena, PETER GABRIEL, nastupiće u Kombank Areni, 5. novembra. Organizator koncerta, svetska produkcija Live Nation, premešta nastup Petera Gabriela iz Zagreba u Beograd.

Organizator koncerta, svetska produkcija Live Nation, premešta nastup Petera Gabriela iz Zagreba u Beograd.

Nakon nedavnog objavljivanja reizdanja albuma “So” hvaljenog od publike i kritike, kao i nakon uspešnih nastupa po Severnoj Americi, Peter Gabriel spreman je da turneju “Back To Front” donese i u Evropu. Gabriel će u Kombank Areni nastupiti sa originalnom postavkom svog “So” benda, daće presek najboljih delova svoje karijere kao i izvesti sve pesme sa albuma “So”.

Objavljen 1986.g. “So” je postao jedan od albuma koji je obeležio muzičku eru i osvojio niz međunarodnih priznanja. Samo u SAD-u, album je prodat u 5 miliona primeraka i doneo veliki hit ‘Sledgehammer’ koji je i dan danas najizvođeniji video u istoriji emitovanja MTV-programa. Samo godinu dana pre toga, kada je Peter u februaru 1985. godine počeo da radi na ovom albumu, petom u njegovoj karijeri, nije ni slutio koliki će eksplozivan i trajan uticaj ostaviti na pop muziku.

Album “So” obiluje hitovima kao što su ‘In Your Eyes’ pesma koja je obeležila film Cameron Crowea ‘Say Anything’, nezaboravan duet sa Kate Bush ‘Don’t Give Up’ kao i saradnjom sa nizom uglednih muzičara kao što su Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell i Nile Rodgers.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!