Steve Vai – Beogradska Arena

Steve Vai – Beogradska Arena

 

Genije na gitari, Steve Vai, nastupiće u Beogradu, 30. oktobra u KOMBANK Areni u organizaciji Arene Beograd i Music Star produkcije.

Stiv Vai (Steve Vai) je uzor mnogim muzičarima više od 30 godina. Nije samo virtuoz na gitari, nego i vizionar beskrajne kreativnosti iz koga nastaje savršen zvuk. Ovo ni malo ne čudi jer ga je prvim notama, kada je imao 12 godina, podučila prava legenda – Džo Satrijani (Joe Satriani) a već sa 18 godina počinje sa profesionalnom muzičkom karijerom nastupajući sa još jednom legendom – Frenkom Zapom (Frank Zappa).

U trideset godina dugoj karijeri, prodao je 15 milliona albuma i osvojio brojna priznanja među kojima su i tri Gremi nagrade. Brojeći nastupe uživo, saradnje, kompilacije, učestvovanja u orkestarskim izvođenjima, diskografski gledano, svirao je na više od 60 albuma kao i u nekoliko orkestarskih kompozicija poput “The Middle of Everywhere” iz 2011. godine. Posebno se može izdvojiti saradnja s, već spomenutim, Zapom, Dejvidom Li Rotom (David Lee Roth) i grupom Vajtsnejk (Whitesnake). Među albumima iz samostalne karijere posebno se izdvajaju revolucionarni “Passion and Warfare” iz 1990. te “Sound Theories Vol. 1 & 2” iz 2007. godine.

KOMBANK Arenom će se  30. oktobra definitivno prolamati neverovatni riffovi žestokog rock i blues zvuka.

Stiv Vai nastavlja i nadograđuje školu progresivnog instrumentalnog roka svoga učitelja Satrianija.

Steve Vai - Beogradska Arena, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!