Belgrade4Youth 2014 – Dom omladine Beograda

Belgrade4Youth 2014 - Dom omladine Beograda, Tiket Klub
Belgrade4Youth 2014 - Dom omladine Beograda, Tiket Klub

Belgrade4Youth 2014

Dom omladine Beograda

Petak, 28. Feb 2014 u 21:00h

Beograd će i ove godine krajem februara postati centar integracije mladih iz preko 10 zemalja, koji će učestvovati u edukativnim, informativnim, humanitarnim i kvalitetnim zabavnim programima.

S.A.R.S.

Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda.

Sadašnju postavu S.A.R.S.-a čine: Žare – Vokal, Lukac – Gitara, Đole – Bas, Tihi – Bubanj, Bora – klavijature i harmonika, Pera – trombon i sax i Sanja – prateći vokal.

Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pesmu pod nazivom Buđav Lebac i kače je na internet. Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Krajem 2008. godine dobili su ponudu da snime album za nacionalnu izdavačku kuću PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko meseci i objavljen je u martu 2009. godine. Grupa je dobila nagradu za muzičko otkriće 2008. godine od TV Metropolisa i osvojila je dve nagrade po izboru publike u glasanju koje je organizovao internet magazin Popboks za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008. godini.

Album pod nazivom „Perspektiva“, koji je u roku od 3 meseca od izdavanja (1. Januar 2011. godine) na sajtovima regionalnog MTV postigao rekordni broj preuzimanja od blizu 50.000 preuzimanja. Album je dobio najprestižniju nagradu Makedonije „Zlatnu bubamaru“ za najbolji „Balkanski rok album godine“. Na godišnjoj dodeli nagrada muzičke emisije Gruvanje (RTV) bend je osvojio dve nagrade za: „Najbolji singl godine“ i „Bend godine“.

Treći studijski album, pod nazivom „Kuća časti“ je izašao kao besplatan na sajtu benda i sajtovima MTV Adrie u martu prošle godine. Preuzet je preko 80.000 puta i za njega je urađeno 5 spotova koji si privukli ogromnu pažnju publike.

Trenutno je aktuelan četvrti album koji nosi naziv „Ikone pop kulture“. Za manje od nedelju dana preuzet je besplatno skoro 30.000 puta i prve reakcije su više nego pozitivne.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi preko 300 koncerata širom regiona, a u dva navrata je imao uspešnu EU turneju i trenutno važi za jedan od najtraženijih bendova na prostoru ex-YU.

GRUPA TRI

Grupa Tri je nastala 2011. godine u Beogradu. U startu su se opredelili za čvrst gitarski zvuk koji bez kompromisa stvaraju i danas.

Repertoar je ono što ih čini posebnim. Kombinacijom obrada pesama najpopularnijih inostranih rok izvođača i MTV hitova aranžiranih u tvrdom gitarskom maniru stvaraju odličnu atmosferu. Sviraju i poneku njima omiljenu domaću pesmu. Svirali su u mnogim popularnim klubovima širom Srbije.

Trojka su: Ivan Propadović (solista hora Viva Voks), Marko Braković i Inspektor Domingez.

MARIA ALMEIDA

Polu Brazilka, polu Portugalka, sa trenutnim prebivalištem u Srbiji, di-džej i producent Marija Almeida je jedno od najpoznatijih imena brazilske klupske scene od 2007. godine, kada je krenula kao rezident di-džej i “Go East” projekta: prve žurke u Brazilu isključivo posvećene balkanskim ritmovima. Od tada, nastupala je u mnogim poznatim klubovima u Brazilu, kao i na mnogim festivalima van Brazila, u koje spadaju i EXIT (2010. i 2011.), Dani Brazila (2011. i 2013.), Eko Fest (CG, 2010), Bilkent fest (2011, Turska). Danas, u svojim setovima Marija eksperimentiše sa nizom zvukova, meša brazilske taktove sa balkanskim, izvorne melodije sa elektronskim, tako predstavljajući sjajnu mešavinu ritmova i kultura Balkana i Brazila.

OGNjEN KRSTIĆ

Definitivno jedan od najoriginalnijih i najzanimljivijih beogradskih di džejeva. Među prvima je koji je pravi beat-to-beat klupski set sačinio od numera koje nisu predviđene za to i koje pripadaju različitim muzičkim pravcima, pa ćete neretko čuti r’n’r pesmu u miksu sa možda disko hitom iz 80-tih na koju se nadovezuje aktuelan radijski hit, što nimalo nije lako izvesti a da dobro zvuči. Da je uspešan u tome svedoči popularan serijal žurki “Igranka” čiji je autor i po kojoj je poznat, kao i više rezidentura po beogradskim klubovima. On je pravi “lokalni di džej” koji višegodišnjim stažom uliva poverenje, a ljude na podijumu za igru ne ostavlja mirnim.

Cena ulaznice:

Jedinstvena ulaznica Cena 500,00 RSD

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!