Big Band RTS & Gregory Hutchinson – Dom omladine Beograda

Big Band RTS & Gregory Hutchinson - Dom omladine Beograda, Tiket Klub
Big Band RTS & Gregory Hutchinson - Dom omladine Beograda, Tiket Klub

Big Band RTS & Gregory Hutchinson

Dom omladine Beograda

Tuesday, 17. Mar 2015 u 20:00h

Cena: 400 dinara

Big Bend RTS čest je i omiljen gost Beogradskog džez festivala, a sada će ljubitelji džeza imati priliku da ih čuju i tokom godine u koncertnom prostoru Doma omladine.  Na predstojećem nastupu, 17 marta, specijalni gost Big Benda biće Gregori Hatčinson jedan od najeminentnijih bubnjara današnjice, redovni saradnik takvih veličina kao što su Dajana Rivs i Džošua Redman. Kritika ga ubraja među najbolje predstavnike srednje generacije džez muzičara u SAD. 

Big Bend RTS je osnovan 1948. godine pod imenom Zabavni orkestar Radio Beograda u formaciji revijskog orkestra, da bi 1954. godine odvajanjem gudačkog ansambla započeo rad kao veliki džez orkestar. Dugi niz godina, orkestar su predvodili eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri: Mladen «Bobi» Guteša, Vojislav «Bubiša» Simić, Zvonimir Skerl, Milivoje «Mića» Marković, Duško Gojković i Stjepko Gut. Danas Big Bendom RTS diriguje Ivan Ilić.

Tokom dosadašnjeg rada ovaj orkestar je imao priliku da sarađuje sa najboljim džez muzičarima širom sveta. Samo neki od njih su Klark Teri, Beni Golson, Džoni Grifin, Majnard Ferguson, Toni Skot, Džerom Ričardson. Saradnju su ostvarili i sa poznatim zvezdama iz šou biznisa poput Rej Čarlsa, Deni Keja, Fridom Lingstand (ABBA) i mnogih drugih.

Tokom rada orkestar je osvojio dosta izuzetnih nagrada, pohvalnih kritika i priznanja.

Gregori Hatčinson je jedan od najpoštovanijih i priznatijih bubnjara našeg vremena. „Džez magazin“ opisao ga je kao „najboljeg bubnjara svoje generacije“. Ono što ga čini specifičnim jesu savršen tempo i ekspresija koju iskazuje kroz ritmove. Iako je početke svog stila gradio na džezu, poznato je da svim muzičkim žanrovima pristupa sa neverovatnom tačnošću i kreativnošću i da na taj način ukrašava kompozicije svojim prirodnim osećajem i inovativnošću.

Sviranjem je počeo da se bavi sa samo tri godine, a ozbiljniju muzičku karijeru započeo je odmah nakon srednje škole. Nakon što je napustio Big Bend počinje da sarađuje sa Redom Rodnijem, Beti Karter i Rej Barunom i vrlo brzo postaje poznat kao mladi fenomen u džez zajednici. Jedan je od retkih koji je imao tu mogućnost da sarađuje sa nekolicinom čuvenih stvaralaca džeza. Između ostalog, sarađivao je i sa muzičarima kao što su Dajana Rivs, Beti Karter, Džon Skofild, Roj Hargruv, Dajana Krol i mnogim drugim priznatim imenima u muzičkom svetu.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!