LENA KOVAČEVIĆ – Dom omladine Beograda

LENA KOVAČEVIĆ - Dom omladine Beograda, Tiket Klub
LENA KOVAČEVIĆ - Dom omladine Beograda, Tiket Klub

LENA KOVAČEVIĆ

30.04.2014.

Dom omladine Beograda

 

Dom omladine Beograda publici predstavlja specijalan celovečernji program u slavu istorije džez muzike. Svoje viđenje nekih džez standarda će nam predstaviti Lena Kovačević sa svojim muzičarima. U uvodu programa, polaznici Džez odseka Muzičke škole “Stanković” izvode popularne džez klasike, sa pevačkim odsekom u prvom planu. 

Cena ulaznice na dan koncerta biće 800 dinara.

Lena Kovačević je pop-džez pevačica i kompozitor, rođena u Beogradu 1982. godine.

Lenin CD “San” je najprodavaniji album u Srbiji među izdanjima iz celog regiona, u novembru i decembru 2013. godine, prema zvaničnim podacima.  “San” se sastoji od džez-pop verzija regionalnih hitova i tri originalne pesme.   U decembru 2013. godine Lena je održala uspešan solistički koncert u Beogradu, u Domu sindikata, a nastupila je i povodom dočeka Nove godine na Trgu u Novom Sadu.

Prvi autorski album „Dobar dan za pevanje“ izašao je 2009. godine, namenjen domaćem i inostranom tržištu, sa originalnim pesmama snimljenim na srpskom i engleskom jeziku. Album je inspirisan džez i pop muzikom, kao i zvukom Balkana.

Lena je završila srednju muzičku školu u Beogradu, odsek klavir, paralelno nastupajući na takmičenjima i muzičkim festivalima, uključujući Exit 2001. godine. Diplomirala je džez pevanje 2006. godine na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu.  Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora.  Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, pri tome je učestvovala na seminarima brojnih muzičara među kojima su:  Bobby McFerrin, Richard Bona, Mark Murphy. Tokom perioda studiranja  usavršavala se u oblastima komponovanja i pisanja tekstova.

U Holandiji Lena je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Održala je niz koncerata u Holandiji i Belgiji, među kojima je i nastup pred holandskom kraljicom. Tokom tromesečne turneje sa Kraljevskim holandskim orkestrom izvodila je i nekoliko tradicionalnih srpskih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a  (saradnika Dianne Krall, Nine Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band.

Sa čuvenim belgijskim producentom Buscemi-em (Blue Note) snimila je verziju čuvene srpske tradicionalne pesme “Gusta mi magla padnala”,  koja se našla na albumu koji je objavila kuća EMI.  Video spot za tu pesmu takođe je sniman u Belgiji.

Lena je snimala, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona. Izdvajaju se nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim Danima, u Sava Centru, na Nišvil festivalu, u Kolarčevoj zadužbini. Lena i njen bend u junu 2011. godine nastupili su na severu Kipra na festivalu INTERNATIONAL FAMAGUSTA CULTURE AND ART FESTIVAL, gde su do sada učestvovali, između ostalih, i Cesaria Evora, Boney M, Goran Bregović, Rendy Crawford i mnogi drugi.

Cena ulaznice:

Jedinstvene ulaznica 700 din.

 

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

 

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!