THERION – Dom omladine Beograda – karte

THERION – karte

Dom omladine Beograda

20:00, Tuesday, 6. Mar 2018

MH Concerts i Serbian Hellbangers
ponosno predstavljaju:

THERION + Imperial Age + Null Positiv
Live – 06. 03. 2018. Dom omladine Beograda – 20h

Švedski sympho/gothic metal sastav Therion nastupiće 6. marta iduće godine u Domu omladine Beograda!
Ovog puta, ekipa će promovisati novo izdanje Beloved Antichrist, koje će biti u formi metal opere i sadržaće više od tri sata muzike. Kako je saopšteno iz benda, biće ovo jedinstvena turneja i performans koji se više nikada neće ponoviti.
– Znamo da metal opere više nisu neobična stvar, ali će taj termin od početka sledeće godine dobiti potpuno novo značenje, jer će na našoj biti 29 različitih uloga i vokala, a sve to ćemo pokušati predstaviti i uživo. Trenutno radimo na tom projektu. Ceo koncept je inspirisan delom “A Short Tale of the Antichrist”, koje je 1900. godine napisao ruski filozof i pisac Vladimir Solovjov – navode iz benda.
Therion je kao death metal sastav osnovan još 1987. godine. Bend je dobio ime po grčkoj reči ‘therion’, što znači zver. Tekstovi su im inspirisani različitim mitologijama te ispunjeni okultizmom, magijom i drevnom tradicijom. Therionov put ka vrhu gothic i uopšte metal scene počeo je albumom Theli iz 1996. godine. Na ovom albumu su prvi put kombinovali elemente klasike i metala i to vrlo uspešno. Na albumu su svirali solisti s mnogobrojnim klasičnim instrumentima kao i veliki horovi, što je stvorilo specijalnu dimenziju gothic zvuka grupe. Kako su godine prolazile, lider benda Christofer Johnsson i njegovi saradnici zvuk su sve više bazirali na klasičnim elementima, ali bez gubitka korena. Vovin, njihov do sada najuspešniji album u karijeri, objavljen je dve godine kasnije i za samo dva meseca je prodat u 150.000 primeraka. Nakon albuma Vovin, Therion je snimio još osam studijskih albuma.
Sa Therionom u Beogradu kao specijalni gosti nastupiće bendovi Imperial Age iz Rusije te Null Positiv iz Nemačke.

Tekst: Serbian Metal Portal

Ulaznice u prodaji od 28.08.
– akcija, prvih 100 ulaznica 2.200din
– pretprodaja 2.800din
– na dan koncerta 3.200din

Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!