Tuxedomoon – Dom Omladine

 

Tuxedomoon koncert

Dom omladine Beograda, Sala Amerikana

Dečanska 22

21:00h

Subota, 3. Nov 2012

Preko Berlina, Bremena, Ljubljane i Zagreba, post-punk atrakcija Tuxedomoon u okviru jesenje turneje stiže i u Beograd! U organizaciji koncertne agencije Odličan hrčak, u prestonici će nastupiti 3. novembra 2012. godine, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Ni posle 14 objavljenih albuma i 33 godine postojanja Tuxedomoon ne prestaju da eksperimentišu, da istražuju nove vidove kreiranja i prezentovanja svojih muzičkih ideja.
Svojevremeno su važili za simbol elektro-punka, za bend čije su kompozicije bile neizbežne u mračnim klubovima širom planete, a danas su simbol popularne kulture.

Tuxedomoon su pokret, inspiracija za muzičare najoprečnijih žanrova, uvek jedinstveni i drugačiji. Ni jedan od osnivača benda, Blaine L. Reininger, svoju muziku ne može da opiše jednostavno, već kao ,,art hop trip wave minimalist romantic alternative voodoo robot chainfish music”, što je teško prevesti na bilo koji jezik. A šta Tuxedomoon predstavlja danas, više od tri decenije postojanja, beogradska publika će otkriti na koncertu 3. novembra u Domu omladine Beograda.

Cena ulaznice:

Stajaća mesta  cena 1.400,00 RSD