NOVOGODIŠNJI OPERSKI GALA KONCERT – KOMBANK Dvorana – karte

 

NOVOGODIŠNJI OPERSKI GALA KONCERT

20:00 ,Friday, 28. Dec 2018

KOMBANK Dvorana

NAJAVA DOGAĐAJA

Novogodišnji događaj pod nazivom ,,TENOR NIKOLA KITANOVSKI I PRIJATELJI’’, kojeg realizuju UMETNIČKI ANSAMBL ‘’STANISLAV BINIČKI’’ i ARS CREATIVA, pronicljivo i osmišljeno dodiruje suptilne sfere duha koji samo oni odabrani mogu potpuno iskusiti.

Projekat podrazumeva izvođenje izuzetno atraktivnog Operskog gala koncerta podeljenog u dva dela. U veoma komfornom i akustičnom prostoru Kombank dvorane,  publika će prvo imati priliku da uziva u izvođenju odabranih operskih arija i dueta, a u drugom u prelepim arijama i melodijama Zarzuele, Operete i obradama popularnih pesama za glas  i sinfonijski orkestar.

Tim povodom na koncertu će nastupiti već potvrđeni internacionalni i domaći umetnici –  operski pevači:

NIKOLA KITANOVSKI – tenor, spada u one umetnike koji potiču sa ovih prostora i koji ne samo što je uspeo da izgradi, već kontinurano, tri decenije održava impresivnu solističku karijeru, ostavljajući veoma značajan trag u izvođenju brojnih koncerata i tenorskih operskih uloga najtežeg faha, ne samo na svim domaćim i scenama bliskog okruženja, već i u centrima koji u operskom svetu zauzimaju posebno mesto, značaj i ulogu poput: Rima, Napulja, Bolonje, Đenove, Palerma, Frankfurta, Hamburga, Madrida, Moskve, Tokija i mnoge druge.

BORIS TRAJANOV – bariton (Nemačka – Makedonija), je umetnik sa izuzetno bogatom internacionalnom karijerom koja se sa velikim uspehom odvija  više od 35 godina na operskim scenama širom Zapadne Evrope, S.A.D, Južnoj Africi, Brazilu,  Južnoj Koreji i Rusiji. Ostvario je 43 glavne baritonske uloge u 720 operskih predstava u više od 50 operskih kuća.

2005 godine proglašen je za doživotnog ambasadora UNESCO-a, sa zvanjem umetnik mira zbog njegove ”izuzetne karijere velikog operskog pevača kao i zbog njegovih napora u unapređenju humanih vrednosti”.

JASMINA TRUMBETAS – PETROVIĆ – sopran, je prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu bez čiji se nastup ne može zamisliti uspešna realizacija neke operske predstave, a naročito iz Verdijevog i Pučinijevog opusa. Tokom svoje karijere saradjivala je sa mnogim domacim i inostranim umetnicima  nastupajući i na inostranim scenama u Italiji, Austriji, Francuskoj, Rumuniji, Nemackoj, Koreji, Madjarskoj, Portugaliji, Grckoj.

NATAŠA JOVIĆ – TRIVIĆ  – mecosopran, je prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu gde je u angažmanu više od dve decenije. Pored nastupa na domaćem operskom podijumu njena se karijera odvijala i u Italiji, Švajcarskoj, Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Danskoj, Norveškoj, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni I Hercegovini.

Dobitnica je nekoliko nagrada na internacionalnim pevačkim konkursima: Boris Hristov – Bugarska, Iris Adami Koradeti – Italija, Rijeka Belkanto – Hrvatska, JM – Srbija i  nagradu UMUS-a za najbolje izvođenje u 2008. godini za ulogu Šrlote u Verteru.

kao i dve izuzetne, mlade operske nade, sopranistice koje su diplomirale u klasi profesora Nikole Kitanovskog:

MIRJANA MATIĆ – sopran, pripada mladjoj generaciji operskih pevačica, koja je iznedrila iz klase tenora i profesora Nikole Kitanovskog i koja je sa ogromnim uspehom već odpočela svoju solističku karijeru realizujjući nekoliko uloga glavnog sopranskog faha: na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, publika je imala priliku da je čuje kao Adrijanu Lekuvrer u istoimenoj operi Frančeska Čilee, Leonoru u Verdijevom Trubaduru, na sceni ‘’Raše Plaovića’’ u triptihu ‘’Velikani Belkanta – Doniceti, Belini, Rosini’’, zatim na sceni Madlenijanuma u ulozi Rade u Hristićevom Sutonu.

MARIJA ČUPOSKA – sopran, je izuzetna mlada operska nada, koja je svoje znanje i umeće takođe sticala u klasi tenora i profesora Nikole Kitanovskog. Već tokom studija kao solista ostvarila je saradnju sa Horom i Orkestrom RTS-a, izvodeći  koncertna dela Baha (”Magnifikat”), Šuberta  (”Misa u As duru”) i Forea (”Rekvijem”). Nastupala je i kao solista sa orkestrom Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu za Dan svetske muzike, zatim sa Simfonijskim orkestrom FMU, orkestrom ”Beogradski simfoničari”, kao i sa gudačkim orkestrom “Dušan Skovran”.

Koncertom će dirigovati:

VESNA ŠOUC – dirigent, veoma bogate profesionalne karijere je ujedno i redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Angažovana je u Narodnom pozorištu u Beogradu, Operi i Teatru Madlenianum i Pozorištu na Terazijama, gde je i muzički direktor.

Dirigovala je preko petstotina koncerata i devetstotina predstava (opera, balet, mjuzikl), učestvovala na mnogobrojnim domaćim i inostranim festivalima, realizovala trajne snimke za domaće i inostrane medije. Ostvarila je veliki broj trajnih snimaka za domaće i inostrane medije, snimila šest CD-a.

Gostovala je u Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Italiji, Danskoj, Švajcarskoj, Letoniji, Grčkoj, Slovačkoj, Kanadi, Turskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji.

MILAN NEDELJKOVIĆ – dirigent veoma bogatog iskustva,  koji već dve decenije radi  u  Pozorištu na Terazijama i gde je do sada realizovao hiljadu nastupa – predstava  u 23 različitihi naslova.

Takođe kao dirigent, ili orkestrator – muzički aranžer,  više od petnaest godina sarađuje je sa Simfonijskim orkestrom, velikom mešovitim horom i narodnim orkestom Muzičke produkcije RTS-a i Beogradskom filharmonijom. Ovakva saradnja broji desetine koncerata, trajnih snimaka, orkestracija ili muzičkih aranžmana i turneja.

Saradnja sa Pro Arte simfonijskim orkestrom/Beogradskim filmskim orkestrom broji više snimljenih autorskih kompozicija za filmove inostrane i domaće produkcije.

a za režiju i scenografiju pobrinuće se  reditelj

VLADAN ĐURKOVIĆ – reditelj, izuzetan mladi umetnik, koji bez obzira na to što pripada  mlađoj generaciji, za sobom ima preko 40 ostvarenih samostalnih režija.

Poseduje veliko iskustvo u režiji muzičkog teatra, u kome je radio kao reditelj, asistent reditelja u različitim istitucijama kao što su Narodno pozorište u Beogradu, Ruski dom u Beogradu, Fakultet muzičke umetnosti, Pozorište na Terazijama, BELEF…

U dramskom teatru režirao je brojne predstave u Pozorištu lutaka „Pinokio“, Ateljeu 212, Pozorištu Dadov, Narodnom pozorištu u Beogradu, Republike Srpske, Beogradskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu u Somboru, Studentskom kulturnom centru u Beogradu, Ustanovi kulture Vuk Кaradžić… Dobitnik je nekoliko značajnih nagrada, a trenutno je umetnički direktor Omladinskog pozorišta Dadov.

Sve informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!