Tršćanski partizanski hor – KOMBANK Dvorana – karte

 

 

Tršćanski partizanski hor – karte

KOMBANK Dvorana

20:00 ,Saturday, 1. Dec 2018

Tršćanski partizanski hor „Pinko Tomažič“ konačno u Beogradu!

1. decembar 2018. godine, Kombank Dvorana, Beograd

Tršćanski partizanski hor “Pinko Tomažič” konačno stiže u Beograd! U subotu, 1. decembra od 20 časova u Kombank dvorani nastupiće sastav od skoro 100 članova, pevača i muzičara, koji su poznati po jedinstvenom spektaklu i atmosferi koja publiku dovodi do usijanja.

Najveći slovenački partizanski hor je važan kulturni segment slovenačke zajednice u Italiji, koji izvodi pesme na teme NOB-a sa naglaskom na jugoslovenske i slovenačke partizanske borbe.

Od svog osnivanja (1972) hor je promenio preko 500 članova, što pevača, što muzičara. Hor je imao preko 1.000 nastupa širom sveta od koji su u postjugoslovenskom periodu, neki od najvećih koncerata održani 2012. i 2013. godini u Cankarovom domu i u areni Stožice u Ljubljani, kao i koncert iz novembra 2017. godine zajedno sa čuvenim horom “Aleksandrov” iz Moskve.

Na čelu hora je dirigentkinja Pija Cah.

Njihov standardni repertoar sadrži pesme jugoslovenskih i italijanskih partizana, kao što su Bella Ciao, Konjuh planinom, Sivi sokole, Hej brigade! (pesma grada Ljubljane), Na juriš!, Vstala Primorska, Na Kordunu grob do groba, Bilećanka (pozor, napisao ju je Milan Apih, celjski učitelj u zatvoru u Bileći 1940, onda je prevedena na SBHCG jezik), te pesme međunarodnog antifašističkog pokreta.

Pored hora, na koncertu će nastupiti i specijalni gosti iz bivših republika Jugoslavije, o kojima će još biti reči.

Fantastična kombinacija tradicionalnog partizanskog hora i multimedijalnih radova, koji će publiku voditi kroz istoriju antifašističke borbe i njene predstavnike, pokazaće značaj i svevremenost ovakvih događaja!

Na preko 1000 koncerata širom sveta hor je zadobio srca hiljada ljudi, a spektakl koji očekuje sve posetioce prvog decembra u Beogradu je nezaobilazan događaj prednovogodišnje atmosfere!

Organizatori koncerta su:

Savez antifašista Srbije i Reflektor production

Sve informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12  i  065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!