OLEG KIREYEV & VASIL HADŽIMANOV TRIO – Akademija 28 – karte

OLEG KIREYEV & VASIL HADŽIMANOV TRIO – Akademija 28 – karte

Samo večeras, 9.11, na pozornici velike dvorane Akademije 28, imaćete priliku da uživate u nastupu vrhunskih i proslavljenih muzičara. Među njima su tenor – saksofonista iz Rusije, Oleg Kirejev, pijanista svetske slave Vasil Hadžimanov, bubnjar Petar Milutinović i Milan Pavković, koji nastupa na kontrabasu. Ovaj nesvakidašnji umetnički projekat, naslovljen kao „The Bridge“ („Most“),  realizuje udruženje „Kulturna inicijativa“.

Uronite u svet etno-džeza! Doživećete nezaboravan spoj muzičkih tradicija!

Više o muzičkim zvezdama večerašnjeg koncerta:

Oleg Kirejev živi i umetnički se ostvaruje na relaciji Evropa – Njujork. Njegova diskografija obuhvata petnaestak albuma različitih žanrova džez muzike. Muzičku karijeru je započeo džezom sa elementima baškirske narodne muzike, na prelazu 80-ih i 90-ih godina, pohađao je džez školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a kolevku džeza – Ameriku – osvojio je etno-džez projektom „Feng Šui džez pozorišta“. Za taj projekat je dobio prvi Gremi (Grammy) nominaciju, 2008. godine.

Godine 2013, tandem Javors – Kirejev,  sarađuje legendarnim džez trubačem Tomom Harelom, vrhunskim akustičnim basistom Benom Vilijamsom i bubnjarom Ejom Striklandom, što tri godine kasnije  rezultira albumom „The Meeting“.  koji je odmah po izlasku zauzeo vodeće pozicije američkih džez top lista, da bi ga prestižni „Džez Vik“ („JazzWeek“) uvrstio u najbolja izdanja godine. U avgustu prethodne godine, Kirejev je imao trijumfalni nastup na Nišvil džez festivalu sa svojim bendom „Orlan“.

Poput mnogih velikih muzičara, Kirejev ne preza da eksperimentiše u klasičnom džezu sa malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno muzike, svetske muzike (world music) i  smooth jazz – a, zbog čega ostaje zapažen kod raznolike publike.

„Neverovatno čvrst, pun entuzijazma, stilizovan i visokokvalitetan“ – kažu za zvuk njegovog saksofona Amerikanci. „Energija – kolekcionarska, fleksibilnost – neverovatna. Obrazovanost – širokog spektra“, kažu Rusi.

Kao dete iz poznate jugoslovenske muzičke porodice, Vasil Hadžimanov formalno počinje da se bavi muzikom kada je imao samo pet godina. Ovaj muzičar svetskih razmera je diplomirao na Barkliju, na odseku za klvir, započevši svoju karijeru već tokom studija u saradnji sa drugim bendovima: nastupima sa grupom „Sveti“, uz Marka Đorđevića i Batu Andonova, i turnejom po Sjedinjenim američkim državama sa Paskal Bokarovim afro-pop bendom. Poput Kirejeva, Hadžimanov je sarađivao sa najvećim muzičkim imenima, poput Dejvida Glimora i Kris Čika.

1997, po povratku u Srbiju, Hadžimanov osniva bend koji je do sada je objavio šest albuma i osvojio brojne nagrade, dok je njegova muzika proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju.

Hadžimanova ideja o kombinovanju tradicionalnih balkanskih folk ritmova i zapadnih modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…), u potpunosti je autotentična i predstavlja evolutivno nov pristup džez muzici!

Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!