2CELLOS – Sava Centar

 

2CELLOS

TALENTOVANI DUO KOJI JE ODUŠEVIO SVETSKE ZVEZDE
2CELLOS
U SAVA CENTRU. 28. DECEMBRA u 20:00h

Mladi, talentovani, zabavni i jedinstveni duo koji čine violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, 2CELLOS, posle brojnih nastupa širom sveta, održaće koncert i u Beogradu, u Sava centru, 28. decembra.
Atraktivan nastup i odlična uvežbanost hrvatskog dua dostigla je meteorski uspeh i veliku popularnost nakon što su na „You Tube“ postavili svoje izvođenje pesme “Smooth Criminal” Majkla Džeksona (Michael Jackson). Za samo nekoliko nedelje, 2CELLOS video je postao senzacija na internetu sa preko 5 miliona pregleda i doneo im je potpisivanje ugovora sa izdavačkom kompanijom Sony Masterworks ali i poziv Eltona Džona da mu se pridruže na svetskoj turneji.
Usledila su brojna pojavljivanja u najgledanijim televizijskim emisijama a gostovali su i kod čuvenih američkih voditelja kao što su Džej Leno (Jay Leno) i Elen Didženeris (Ellen DeGeneres). 2CELLOS  su kod Elen u roku od pola godine nastupili čak dva puta.
Početkom ove godine kao specijalni muzički gosti, nastupili su u hit TV seriji GLEE u epizodi posvećenoj Majklu Džeksonu. Ovo je bio prvi put da je u popularnoj seriji nastupio neki instrumentalni duo. Pesma “Smooth Criminal” u aranžmanu 2CELLOS sa glumcima Grantom Gastinom (Grant Gustin) i Najom Rivera (Naya Rivera) ostvarila je odličan uspeh našavši se u prvih 10 pesama na Bilbordovoj listi.
Luka Šulić i Stjepan Hauser sviraju na violončelu od detinjstva. Studije su završili 2011. – Luka je diplomirao na čuvenoj Royal Academy of Music u Londonu a Stjepan na Royan Northern College of Music u Mančesteru.
Luka je samostalno nastupao u brojnim, svetski poznatim dvoranama kao što su londonska “Wigmore Hall”, amsterdamski “Concertgebouw”, bečki “Musikverein” i “Konzerthaus”. Osvojio je veliki broj međunarodnih nagrada među kojima su prva i specijalna nagrada na VII Međunarodnom čelo takmičenju “Lutoslawski” (Varšava 2009.)
Stjepan je takođe nastupao širom sveta. Pored evropskih zemalja, obišao je i Južnu Afriku, Novi Zeland, Ameriku. Poslednji je učenik čuvenog Mstislava Rostropoviča (Mstislav Rostropovich). Za kratko vreme, osvojio je 21 prvu nagradu na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima i dva puta nastupao za Princa Čarlsa u Bakingemskoj palati.
Nedavno su nastupili na koncertu RHCP u Zagrebu. Iako planirani kao predgrupa, neočekivano im se na nastupu, tokom pesme “Back in Black” pridružio član Pepersa Čed Smit (Chad Smith) a zatim su sa celim bendom odsvirali “Californication”. Pred dve nedelje, nastupili su na humanitarnom koncertu Peace On Day u Wembley Areni sa Eltonom Džonom i Džejmsom Morisonom koji je vodio glumac Džad Lou (Jude Law).

Ovi mladi, zabavni i talentovani muzičari objavili su svoj prvi album “2CELLOS – Luka Sulic & Stjepan Hauser” (Sony Classical/Menart). Među 12 pesama nalaze se obrade hitova poput “Smells Like Teen Spirit” (Nirvana), “With Or Without You” (U2), “Welcome To The Jungle” (Guns n’ Roses), “Smooth Criminal” (Michael Jackson), “The Resistance” (Muse), “Use Somebody” (Kings of Leon) i “Viva La Vida” (Coldplay) koje će se čuti i u Sava centru, 28. decembra.
Trenutno su na turneji sa Eltonom Džonom kroz Australiju i Kinu a u pauzama imaju i solo koncerte.


2CELLOS - Sava Centar, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!