Amira Medunjanin – Sava Centar

Amira Medunjanin 8. decembra u Sava centru

Sava Centar

8. decembra 2016

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće 8. decembra koncert u beogradskom Sava centru, gde će promovisati novi album “Damar” koji u Srbiji na CD-u krajem oktobra objavljuje promoterska kuća Long Play.

Amiri će koncertna promocija “Damara” biti treći susret sa publikom u prestižnoj beogradskoj dvorani – Sava centar je punila 2014. i 2015. godine, a prethodnog puta ulaznice su bile razgrabljene dve nedelje unapred!

“Na moju veliku radost ponovno smo u Beogradu. Premijerno bi trebali predstaviti novi materijal beogradskoj publici u decembru i zaista se nadam da ćemo pjevati sve što nam srce zna”, kaže Amira.

“Moram reći da sam prošli put u Sava Centru opet ostala dužna (neke pjesme). Nadam se da ćemo u decembru imati priliku ne samo da predstavim nove pjesme nego i da ispunim data obećanja. Mislim da će nam trebati malo više vremena, barem do posljednjeg tramvaja. Vidimo se 8-og u osam”, poručuje Amira.

Dve godine od internacionalno hvaljenog albuma “Silk and Stone”, Amira Medunjanin predstavlja “Damar”, u čijem stvaranju je iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike – sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka s ovih prostora, dajući im novim aranžmanima neke nove obrise i boje.

Prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko novih, autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Pesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O pjesmama koje evociraju uzvišenu ljubav i melankoliju, sevdalinkama, učila je od majke. I takva je muzika oblik krika, borbe za boljim svetom, baš kao što su američki muzičari koristili bluz. Zato ova izuzetna pevačica, prozvana “bosanskom Bili Holidej”, peva samo o onome što je pokreće:

“Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti…”, ističe Amira.

Srce sevdaha. Emocija. Damar.

Album “Damar” će 18. oktobra u Srbiji objaviti Long Play, a u Hrvatskoj Aquarius Records, a u svetu 18. novembra   ugledni World Village/PIAS.

Informacije za karte:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete poruciti preko Tiket Kluba!