Amira Medunjanin – Sava Centar

Amira Medunjanin - Sava Centar, Tiket Klub
Amira Medunjanin - Sava Centar, Tiket Klub

Amira Medunjanin

Sava Centar

Petak, 21. Feb 2014 u 20:30h

Pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, poznata u svetu i kao “balkanska Bili Holidej (Billy Holiday)”, održaće veliki beogradski koncert 21. februara 2014. godine u Sava centru, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

“Sava centar je jedna od dvorana u bivšoj Jugoslaviji koja ima poseban status. Za mene je to veliki izazov, zato se i veoma ozbiljno pripremam za koncert”, kaže Medunjanin. “Iskreno se nadam da ćemo se malo šaliti, puno smijati, puno pjevati, malo plakati, pa onda opet sve ispočetka. Dakle, očekujem da svi zajedno odmorimo dušu”.

Pevačica iz Sarajeva na dosadašnjih nekoliko albuma ponudila je svoje nadahnuto viđenje starih pesama iz Bosne i  Hercegovine, ali i Srbije i Makedonije kao što su “Ah šta ćemo ljubav kriti”, “Kradem ti se u večeri”, “Kaleš bre Anđo”, “Mito bekrijo”, “Marijo Deli Bela Kumrijo”, “Kafu mi draga ispeci”, “Zajdi, zajdi” i “Jano mori”, “Što te nema”…

Novinar londonskog lista Gardijan (Guardian) Gart Kartrajt (Garth Cartwright) Amiru naziva “bosanskom Bili Holidej” (epitet koji kasnije prerasta i u “balkansku Bili Holidej”), poredeći način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina.

Medunjanin u Sava centar dolazi u pratnji vrsnih muzičara – pored Bojana Zulfikarpašića za klavirom i kontrabasiste Nenada Vasilića tu su i Amar Češljar na perkusijama i gitarista Boško Jović.

“Svi smo sretni i motivisani kada se nađemo na pozornici. Od njih možete svašta očekivati, jer svaki put ima neka nova priča koja koncert odvede u nekom drugom neplaniranom smjeru. Meni je veoma drago zbog toga, jer nikada nije dosadno, a Boga mi, nismo nikada ni imali dva ista nastupa. Tako će sigurna sam biti i ovaj put”, najavljuje Medunjanin.

Amira Medunjanin – Sava Centar, Tiket Klub
Amira Medunjanin – Sava Centar, Tiket Klub

 Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!