Ansambl Crvene Armije – ALEKSANDROV – Sava Centar – Karte

Ansambl Crvene Armije – ALEKSANDROV

10. novembar 2017

Sava Centar

Cene ulaznica: 2600, 3100, 4000, 6000 rsd

Akademski ansambl pesama i igara ruske armije „Aleksandrov“, smatra se simbolom i ponosom ruske kulture. Ima tradiciju dugu čak 87 godina.

Bogata istorija ovog ansambla tesno je isprepletena sa istorijom Sovjetskog Saveza i savremene Rusije. Ansambl broji više od 200 ljudi, uključujući 150 profesionalnih umetnika: soliste, muški hor, orkestar, plesačke grupe… Njihov repertoar obuhvata više od 2.000 pesama. To su narodne, rodoljubive i vojničke pesme i igre, a izvode i duhovnu muziku i klasike ruskih i svetskih kompozitora.

U celom svetu ovaj ansambl stavljaju u rang sa ruskim brendovima kao što su Boljšoj teatar, Ermitaž, Tretjakovska galerija i Muzej dijamanata moskovskog Kremlja.

Suvišno je govoriti o kvalitetu i značaju Ansambla Aleksandrov kroz istoriju, kao i o njegovom značaju u današnje vreme na muzičkoj sceni. Bogata istorija ovog ansambla tesno je isprepletena sa istorijom Sovjetskog Saveza i savremene Rusije. Na žalost, u nesreći koja se dogodila 25. decembra prošle godine kada se avion Tu-154 srušio u Crno more poginula su 64 člana hora „Aleksandrov”. Ministarstvo odbrane Ruske federacije obnovilo je ansambl u najkraćem roku i prvi nastup su imali već u februaru u Moskvi. Ovo je prvi put da se nakon tragedije Ansambl Aleksandrov nalazi u regionu.

Takođe želimo da napomenemo da je ovo turneja kompletnog Ansambla Aleksandrov – 125 osoba (rukovodstvo Ansambla , hor , orkestar i igrački sastav) što ipak donosi dozu određenog spektakla obzirom da je u regionu do sada uvek gostovao samo hor uz orkestar.

Oni pevaju na gotovo svim jezicima sveta, uključujući kineski, indijski, turski… Tokom svog dugogodišnjeg rada, ansambl „Aleksandrov“ je dobio najviša domaća i međunarodna priznanja, a mnogobrojna diskografska izdanja zabeležila su milionske tiraže.

Ansambl je osnovao profesor moskovskog konzervatorija „P. I. Čajkovski“, narodni umetnik SSSR-a, kompozitor general-major Aleksandar Vasiljevič Aleksandrov, koji je predvodio ansambl punih 18 godina.

 Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!