BALKANOPOLIS 2.0 – Sava Centar – Karte

 

BALKANOPOLIS 2.0

Sava Centar – Karte

20:00, Saturday, 25. Nov 2017

БАЛКАНОПОЛИС И СЛОБОДАН ТРКУЉА

ПРОСЛАВЉАЈУ 20 ГОДИНА БЛИСТАВЕ КАРИЈЕРЕ

Улазнице за овај спектакуларан концерт по цени од 1.200, 1.500, 1.800 и 2.200 динара.

Мултиинструменталиста и певач Слободан Тркуља, за кога светски музички критичари тврде да би требало да буде проглашен нашим националним благом, 25. новембра (20:00ч) у Сава Центру, спектакуларним концертом под називом ”БАЛКАНОПОЛИС 2.0”  прославиће са Балканополисом 20. година постојања и стварања ”модерне традиције” – новог, узбудљивог звука и жанра којим већ две деценије померају границе.

Музичар и иноватор древних звучних традиција, маестрални уметник Слободан Тркуља & Балканополис су се последњи пут представили у Сава Центру спектакуларним концертом уз славни холандски Метропол Оркестар. Концерт је био прекретница Тркуљине светске каријере. Остао је запамћен јер су овим извођењем пре 10 година померили музичке границе стварајући ”МОДЕРНУ ТРАДИЦИЈУ БАЛКАНА” – нови звук и жанр по којем су препознатљиви, како код нас, тако и широм света. Након овог концерта су се успеси низали сами, преко светских награда и признања, до сарадњи са познатим светским симфонијским и џез оркестрима; дуетима са Маризом, Даларасом, Олетом Адамс, Јосипом Лисац и ТВ наступима пред милионским аудиторијем.

Од самог почетка, 1997. године, Тркуља & Балканополис створили су јединствену музику засновану на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана и православном појању, чиме су започели нови талас у музици на овим просторима. Балканополис као најбоље чувана музичка тајна Балкана, је убрзо кренуо у откривање своје музичке чаролије читавом свету. Убедљиво су једни од најкреативнијих музичких уметника који спајају гајде са гитарским ефектима и вах педалама, кавале и рок гитаре, тамбуре и бубњеве – проткане снажним оркестарским звуком, од епског до лиричног. Одржали су многобројне концерте широм света, освојили срца публике модерним српским звуком и Тркуљиним нежним, али моћним гласом у аренама и театрима широм Европе и далеког истока. Неки од најзапамћенијих концерата су свакако наступи у Шангају у Кини, где су током ЕКСПО 2010 наступали пред око 30 000 људи, и поставили званичан рекорд посећености овог догађаја, концерти у Британији за ББЦ телевизију, као и уживо наступ пред више од сто милиона гледалаца широм света током избора за песму Евровизије.

Балканополис наступи су у међувремену постали прави поп-рок спектакл са јаким елементима симфонијског и епског звука ових простора, што се одразило и на имиџ самог бенда. Ексцентричне фризуре и модерни костими као из Толкинових бајки, су постали препознатљив део њихових енергичних наступа, исто колико и Тркуљино маестрално извођење на преко 15 инструмената.

Певач и композитор Слободан Тркуља који се са Балканополисом по четврти пут враћа у Сава Центар, своју најдражу концертну дворану, пред овај јубиларни концерт је изјавио: „Музику и живот доживљавам много дубље и зрелије, од тренутка када сам постао отац. Осећам то у своме гласу и начину на који певам, кроз инструменте које свирам и чујем у новим песмама које стварам. Музика Балканополиса је пуна живота и љубави. Носи енергију која опушта, у којој време нестаје, границе се бришу и остаје само осећај испуњења. Концерти у Сава Центру су ми увек били посебни, а повод овог концерта не може бити лепши. Радујем се поновном сусрету са публиком на старом месту и прилици да заједно прославимо за нас велики и значајан јубилеј”.

 Informacije i rezervacije:

Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!