The Beatles Revival – Sava Centar

 

The Beatles Revival

Sava Centar

Utorak, 18. Dec 2012 u 20:00h.

Bitls Revival Band,  iz Praga – Češka Republika – jedan od najboljih i najuspešnijih evropskih tribute grupa. Sastavljen  1996, bend je imao više od 1300 sjajnih nastupa u Češkoj Republici, Poljskoj, Holandiji, Mađarskoj, Francuskoj, Slovačkoj. Ključ uspeha grupe leži u interpretaciji  Bitls pesama izvođenjem  koje je na svetskom nivou, savršenom  prizoru  i scenskoj  koreografiji, kao i vokalnoj i vizuelnoj sličnosti sa originalnim Bitlsima.

Repertoar benda se sastoji od oko 60 najpoznatijih melodija Liverpulskih legendi. Svaka pesma je pedantno uvežbana posle pažljivog  proučavanja performansi i audio i video snimaka koncerata. Zahvaljujući ovom pristupu, grupa nije samo u stanju da izvodi pesme doslovce  savršeno, već je takođe hvata  raspoloženje i atmosferu svake pojedinačne kompozicije.

Na sličan način, bend obraća pažnju na sliku i originalnost opreme. Svaki detalj je važan. Koristeći originalna VOX pojačala, Rickenbacker i Epiphone gitare, i potpisani Hofner violinski bas i Ludvig bubnjeve , bend postiže zvuk koji je ne razlikuje od originala. Šta više, grupa ima tri kompleta indentične  kopije Bitls odela, pa čak i obraća pažnju na takve detalje kao što su originalne Bitls Čelsi Cavern Čizme, hromirana VOX postolja, stilizovane postere u bojama, kao i mnoge druge naizgled nevažane detalje koji pomažu u stvaranju  savršene ukupne slike.

Na isti način, bend ima beskompromisan stav prema scenskom koreografiji, i težnji autentičnosti. Sve je važno – pozicija na sceni, levoruki  basista – element presudan za autentičnu sliku Bitlsa, i tipični pokreti prekopirani  iz video snimaka legendarnog kvarteta. Sve što treba da uradite je da zatvorite oči, osetite muziku, i bićete momentalno odvedeni u Liverpul, u period  1964, i videćete prave  Bitlse koji  pevaju na sceni.

Koncert The Beatles Revival Band Pragu je verna kopija performansa originalnih Bitlsa. Zahvaljujući svojoj autentičnosti, bend je bio  unajmljen kao predgrupa britanskih legendi  kao što su  The Animals, Joe Cocker, The Rubettes, and The Smokie. Pored toga, grupa je nastupala na Berlinskom festivalu Estrel Bitls festival  i na TV Markizinom šou 50-ih,  Senzi Senzus zabavnoj emisiji, TV Nova, MTV.


The Beatles Revival - Sava Centar, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!