CIRQUE ELOIZE – Sava Centar

CIRQUE ELOIZE - Sava Centar, Tiket Klub
CIRQUE ELOIZE - Sava Centar, Tiket Klub

CIRQUE ELOIZE

26. subota 04. – 27. nedelja 04.2014. u 20h

SAVA CENTAR

Predstava moderne cirkuske umetnosti trupe “Cirque Eloize iD” trebalo je da se održi 26. i 27. aprila u Areni, ali je “premeštena u Sava Centar, pošto se u navedenim terminima odigravaju finalne utakmice ABA lige i Arena želi da omogući njihovo održavanje u najvećoj dvorani u regionu – navodi se u saopštenju.Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120319

Predstava moderne cirkuske umetnosti trupe “Cirque Eloize iD” trebalo je da se održi 26. i 27. aprila u Areni, ali je “premeštena u Sava Centar, pošto se u navedenim terminima odigravaju finalne utakmice ABA lige i Arena želi da omogući njihovo održavanje u najvećoj dvorani u regionu – navodi se u saopštenju.

Predstava moderne cirkuske umetnosti trupe “Cirque Eloize iD” trebalo je da se održi 26. i 27. aprila u Areni, ali je “premeštena u Sava Centar, pošto se u navedenim terminima odigravaju finalne utakmice ABA lige i Arena želi da omogući njihovo održavanje u najvećoj dvorani u regionu – navodi se u saopštenju.Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=120319

Cirque Éloize sa predstavom “iD”

 

Međunarodno priznat cirkus “iD” sa 15 izvođača u jedinstvenoj kombinaciji urbanog plesa i cirkuske umetnosti po prvi put gostovaće  26. i 27.04. u Sava Centru.

BEOGRAD, SRBIJA, 29.11.2013. –  Uzbudljive cirkuske akrobacije i urbani ples koji donosi Cirque Éloize u svojoj predstavi “iD” predstaviće se po prvi put publici u Srbiji. Ovaj show za sve generacije, režirao je Jeannot Painchaud kao spoj visoke produkcije, cirkuskih veština, uličnog plesa i hip hopa. Predstava “iD” će se prikazivati u Kombank Areni 26. i 27. aprila. Cirque Éloize je od nedavno deo čuvene trupe Cirque du Soleil®

Od momenta osnivanja kompanije 1993. godine, Cirque Éloize je postao svetski lider u primenjenoj cirkuskoj umetnosti. Zahvaljujući inovativnoj produkciji, kompanija se specijalizovala za kreiranje predstava koje kombinuju cirkusku umetnost sa pozorištem, plesom i muzikom na originalan način.

Na savremenoj sceni sa scenografijom koja predstavlja urbano okruženje, 15 akrobata i izvođača nastupa uz inovativne multimedijalne prikaze kao i muziku u rock i elektronskom žanru koju su stvarali kompozitori Jean-Phi Goncalves i Alex McMahon. U Cirque Éloize “iD” akrobatska disciplina je kombinovana sa energičnim hip hop i urbanim plesom dajući svežu i visoko-energetsku dozu modernom cirkusu.

Direktor predstave, Jeannot Painchaud je izjavio: “Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo ovu urbanu priču ispunjenu bojama, strašću i energijom doneti u Beograd po prvi put. U skladu sa tradicijom kompanije u predstavi iD ponovo kombinujemo različite umetničke forme – ovog puta urbani ples – kako bismo njegovu energiju ubrizgali u akrobatske nastupe. Zamislite dve suparničke grupe koje dele isti javni prostor u centru grada pokušavajući da iskažu sopstvene iDentitete i inDividualnost i dobili ste iD.”

Od kada je predstave krenula na turneju 2010. godine dobila je sjajne kritike i od publike i od kritičara.

The Toronto Star je napisao: Nigde nećete naći predstavu sa više energije koja će vam zaustaviti dah kao što je to iD”, dok je The Boston Globe komentarisao: Zadivljujuće! Veče koje se pamti sa pokretljivom muzikom i eksplozivnim plesom!” Kako bismo pojednostavili opise, Montreal Gazete opisala je kao “West Side priča prelazi u hip hop cirkus”. Posle nedavnog gostovanja u Dubaiju, Gulf News je napisao: “Cirque Eloize iD prosto hipnotiše!”

Cirque Éloize’s iD je režirao Jeannot Painchaud. Scenografiju, ilustracije i video projekcije kreirao je Robert Massicotte u saradnji sa Alexis Laurence. Muziku su komponovali Jean-Phi Goncalves i Alex McMahon a za svetlo je povereno Nicolas Descoteaux. Krzysztof Soroczynski je osmislio akrobatske tačke. Umetnički doprinos predstavi iD dao je i Mourad Merzouki.

Cirque Éloize  iD prikazivaće se u Sava Centru od  26. i  27.04 2014.  

O CIRQUE ÉLOIZE

Od osnivanja kompanije 1993. godine, Cirque Éloize predstavlja svoju inovativnu prirodu kroz pozorište i humanost. Kombinujući cirkusku umetnost sa pozorištem, plesom i muzikom na originalan način, pozicionirali su se u centru nove cirkuske umetnosti. Sa deset originalnih predstava, Cirque Éloize održao je preko 4000 nastupa u 440 gradova, u 40 zemalja širom sveta. Kompanija je prisutna i na međunarodnim festivalima i osvojila je veliki broj prestižnih nagrada među kojima su 12 medalja i priznanja na Festival Mondial du Cirque de Demain u Parizu. Za potrebe turneja razvili su prilagodljive programme svim prostorima. Do danas je odigrano više od 1300 takvih specijalnih programa. Cirque Éloize je trenutno sa dve predstave na turneji. iD i CIRKOPOLIS. Za više informacija o kompaniji, posetiti stranu cirque-eloize.com.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!