GUITAR ART FESTIVAL 2018 – DULCE PONTES – Sava Centar

GUITAR ART FESTIVAL 2018 – DULCE PONTES

20. mart 2018

Sava Centar

 

***OBAVEŠTENJE***

 

Zbog tragične porodične situacije, koncert portugalske dive Dulse Ponteš u beogradskom Sava centru, pomeren je za 18. april.

Nakon nekoliko dana neizvesnosti slavna pevačica odlučila je da odloži koncert u Beogradu zakazan za 20. mart. Dulse Ponteš zamolila je organizaciju Guitar Art festivala za odlaganje koncerta i potvrdila je novi predloženi termin za 18. april.

Dulse je iskreno navela da se njen otac bori za život i da ona u takvom momentu želi i mora da bude uz njega. Zbog navedenog razloga odlaže se koncert u Beogradu, kao i ostali koncerti širom sveta na turneji sa mestrom Eniom Morikoneom.

Dulse Ponteš izjavila je da bi volela da je beogradska publika razume i podrži u njenoj teškoj porodičnoj situaciji.

Kupljene ulaznice za 20. mart važe i za 18. april (ulaznice ne moraju da se menjaju). Blagajna će vratiti novac onima koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu u aprilu, a to mogu da urade na prodajnim mestima na kojima su ulaznice kupljene.

 

Najveća portugalska diva Dulse Ponteš 20. marta na Guitar Art festivalu!

Jedan od najznačajnijih svetskih vokala, najveća portugalska zvezda Dulse Ponteš, održaće po prvi put veliki koncert 20. marta u Sava centru u Beogradu, u okviru 19. međunarodnog Guitar Art festivala. Na beogradskom koncertu Dulsa Ponteš proslaviće 30 godinina svoje bogate karijere, gde će pored velikih hitova publika imati priliku da premijerno čuje neke od numera sa aktuelnog albuma “Peregrinacao”. Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra i svim drugim prodajnim mestima u mreži Eventim.rs

Cene se kreću od 1.490 do 3.290 dinara. 

Dulse Ponteš jedna je od najpriznatijih portugalskih umetnica sa 9 albuma prodatih u više miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja.  Publika širom sveta je prepoznaje po njenoj čuvenoj interpretaciji pesme ”Canção do mar” – koja je postala najizvođenija portugalska pesma svih vremena. U svojoj karijeri sarađivala je sa Sezariom Evorom, Hoseom Karerarsom, Karlosom Nunjesom, Jorgosom Dalarasom, Andreom Bočeli, Eniom Morikoneom i mnogim drugima.

Svojim albumom “Lagrimas” Dulse Ponteš ponovo otkriva fado, u trenutku kada je bio zaboravljen i kada nova generacija muzičara nije bila zainteresovana za njega. Ovo je album koji je ostao kao jedan od najbolje prodavanih albuma svih vremena u Portugalu. Novu veliku popularnost fada, koja počinje u prvoj deceniji 21. veka, nije moguće zamisliti bez odlučujućeg doprinosa najveće portugalske dive Dulse Ponteš. Ona spaja tradicionalni fado sa savremenim stilovima i traži nove muzičke forme. Njena muzika nije inspirisana samo iberijskom muzičkom tradicijom, već i arapskim, afričkim i brazilskim zvukom.

Saradnja sa legendarnim kompozitorem Eniom Morikoneom zaokružena je na albumu ”Focus”, kao zajednički album koji potpisuju oba umetnika. Album je postigao neverovatan uspeh, kao i sledeći dupli CD ”A brisa do coração” koji je uživo snimljen u Koloseumu u Portu. Dulce 2017. godine izdaje novi aktuelni album “Peregrinacao” sa kojeg su se izdvojila numera “Meu Amor sem Aranjuez”.

Dulse Ponteš je dobitnik mnogih međunarodnih nagrada, kao što je nagrada “Amigo” za najboljeg izvođača latino muzike i Međunarodna nagrada ”Tenco”, zatim prestižna nagrada ”Maria Carta” i ”Microfono de oro”.

Guitar Art od 16. do 21. marta u Beogradu!

Beograd je svakog marta centar gitarskih dešavanja u Evropi uz Guitar Art festival i preko sto umetnika iz celog sveta koji će održati koncerte, predavanja i radionice. Za posetioce iz celog sveta, 19. po redu izdanje Guitar Art festivala opravdaće status jednog od pet najvećih festivala klasične gitare u svetu, a u svom programu će pored vrhunskih koncerata klasične muzike, predstaviti publici i atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti džeza, fada, tanga, flamenka i etno muzike. Pored velikog koncerta Dulse Ponteš u Sava centru, i ove godine Dom omladine biće festivalski centar sa tri koncertne večeri i 10 koncerata umetnika kao što su Duo Assad brothersJoaquin ClerchPuerto FlamencoDuo MelisPacho Flores & Jesus “Pinguino” GonzalesDuo MushkalicaSrđan Bulatović i Darko Nikčević. Svečano zatvaranje održaće se u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca 21. marta kada će nastupiti učesnici projekta“Integracije 2” koji će premijerno izvesti “EU Guitarsku svitu” pod mentorstvom Dušana Bogdanovića i uz Omladinski sinfonsijski orkestar El sistema. Festival od ove godine predstavlja još jednu novu aktivnost – Belgrade Guitar Day koji će se održati 17. marta na  Trgu Republike i koji će okupiti više hiljada gitarista u okviru programa koji će trajati preko 10 sati. Više informacija o programu i festivalskom rasporedu može se pronaći na www.gaf.rs

 Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!