Hugh Laurie i The Copper Bottom Band – Sava Centar

Hugh Laurie i The Copper Bottom Band - Sava Centar, Tiket Klub
Hugh Laurie i The Copper Bottom Band - Sava Centar, Tiket Klub

Hugh Laurie i The Copper Bottom Band

Sava Centar

Ponedeljak, 14. Jul 2014 u 20:30h

Britanski glumac  i muzičar Hugh Laurie, poznatiji  kao džangrizavi i cinični glavni junak TV serije „Dr. House“, ovog leta će nastupiti u Beogradu. U sklopu svetske turneje na kojoj promoviše prošlogodišnji album „Didn’t It Rain“, publici u Sava centru će se predstaviti sa The Copper Bottom Bandom u ponedeljak 14. jula u 20.30h.

Osim po liku Dr. Housea, Laurie je poznat po ulogama u serijama „Crna Guja“ i „Jeeves & Wooster“. Još u detinjstvu je sam naučio da svira klavir, a kasnije je ovladao i drugim instrumentima. Debi albumom „Let Them Talk“, objavljenim 2011. godine je osvojio najviša mesta blues lista, a kritičare i javnost oduševio svojom verzijom Nju Orleans bluesa. Maja 2013. godine Laurie je objavio drugi album „Didn’t It Rain“ na kome je mardi gras zvuk zamenio južnjačkim bluesom i tangom.  Na ploči su obrade pionira bluesa kao što su W. C. Handy („St Louis. Blues“), Jelly Roll Morton („I Hate A Man Like You“) ali i pop i rock muzičara kao što su Dr. John („Wild Honey“) i Alan Price iz grupe Animals („Changes“).

„Odlučio sam da krenem dalje i dublje u šumu američke muzike koja me je oduševljavala još kao dete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i muzika i ljudi sa kojima sam imao čast da radim na novom albumu“ rekao je Laurie.

Producent albuma ponovo je bio Joe Henry, višestruki dobitnik Grammy nagrade, a snimali su januara 2013. godine u “Ocean Way” studiju u Los Anđelesu. Lauriev prateći The Copper Bottom Band čine odlični muzičari: Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch, Patrick Warren, Elizabeth Lea i Larry Goldings, a pridružili su se kantautorka iz Gvatemale Gaby Moreno i soul pevač Jean McClain. Na albumu „Didn’t It Rain“ cenjeni blues muzičar Taj Mahal je otpevao “Vicksburg Blues”, obradu Little Brother Montgomeryja.

Prošlog leta Hugh Laurie je oduševio okupljene na ljubljanskim Križankama, a sada svi koji su slušali pohvale o njegovim koncertima imaju priliku da ga vide u Beogradu. Veliko interesovanje publike je potvrda da je Laurie svestrani umetnik koji na koncertima koristi elemente drame ali i stand-up komedije.

 

JUAN DE MARCOS - Sava Centar, Tiket Klub
Hugh Laurie i The Copper Bottom Band – Sava Centar, Tiket Klub

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

 
Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!