Indexi i prijatelji – sve ove godine – Sava Centar

Indexi i prijatelji - sve ove godine - Sava Centar, Tiket Klub
Indexi i prijatelji - sve ove godine - Sava Centar, Tiket Klub

Indexi i prijatelji – sve ove godine

Sava Centar

četvrtak, 10. Okt 2013 u 20:00h

“INDEXI I PRIJATELJI – SVE OVE GODINE” 10.oktobra u Sava centru.

 Koncertni spektakl „INDEXI I PRIJATELJI – SVE OVE GODINE“ omaž ponajboljoj grupi sa prostora ex-yu održaće se 10.oktobra u dvorani Sava centra u Beogradu.

Muzičari koji su nekada svirali u Indexima doputovaće isključivo radi ovog i zagrebačkog koncerta koji će se održati dan ranije, 9.oktobra u dvorani “V. Lisinskog” s raznih krajeva svijeta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a,  Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, Peco Petej iz Splita,.a tu je i Beograđanin, Kornelije Kovač. Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić – Tifa, Seid Memić – Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Jelena Tomašević, Kiki Lesendrić….

„Ovo je koncert posvećen legendama!“ kaže Tomislav Kašljević, pokretač tradicionalnih koncerata „Indexi i prijatelji“ koji godinama pune dvorane širom regije.

„Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi i, naravno, uvek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i nedavno preminulom splitskom glazbeniku Enci Lesicu koji je nekoliko godina svirao u Indexima, a tvorac je velikog hita SVE OVE GODINE, po kojem će se i zvati beogradski koncert.

Prošle godine velikim koncertom u Sarajevu obilježena je 50-godišnjica osnivanja Indexa. Zanimljivo je napomenuti da je izdavačka kuća Croatia records izdala cd snimljen na jednom od koncerata pod nazivom “INDEXI I PRIJATELJI” i za taj projekat, producent projekta, Tomislav Kašljević nagradjen je Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom.

O tome da Indexi i njihov muzički opus živi i danas ponajbolje govori uvek prisutan interes za sjajne koncerte „Indexi i prjatelji“, rasprodane dvorane i dakako bezvremenske pesme Indexa koje su već odavno postale hitovi naših prostora –  „Sanjam“, „Svijet u kojem živim“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Da sam ja netko“, „Balada“, „Ti si mi bila u svemu naj“ te „Jutro će promijeniti sve” samo su neke od njih.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!