Joe Satriani – Sava Centar

 

Joe Satriani

Sava Centar

Petak, 24. Maj 2013u 20:30h

 

Legendarni gitarski virtuoz Džo Satrijani (Joe Satriani) održaće koncert 24. maja 2013. godine u Sava centru u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

“Zahvaljujem fanovima što su me do sada slušali kako sviram gitaru. Njim sve dugujem i nastojaću da im pružim najbolju moguću svirku sledeći put kad se sretnemo, u maju 2013. godine. Unapred se radujem tome”, poručuje majstor hevi gitare Satrijani.

“Predstojeća evropska turneja podudara se sa najavom da će Satrijani krajem ove godine snimiti novi album, čije se objavljivanje očekuje u upravo u maju iduće godine, preko kompanije Soni (Sony)”, saopštava Satrijanijev menadžment. Kako se ističe, gitarista planira i objavljivanje retrospektivnog boks seta u proleće 2013. godine”.

Ko je Džo Satrijani

Džo Satrijani slovi za gitarskog heroja još od proboja na svetsku scenu koji mu se desio sa albumom “Surfing with the Alien” (1987). Preko deset miliona primeraka prodatih albuma, 14 Gremi (Grammy) nominacija i brojnih nagrada kasnije, Satrijani nastavlja da pomera granice modernog rok sviranja električne gitare.

Počevši muzičku karijeru podučavajući neke od kasnije vodećih gitarista osamdesetih i devedesetih, kao što su Kirk Hamet (Hammet) iz Metalike (Metallica) i Stiv Vaj (Steve Vai), Satrijani je danas dogurao da opšteprihvaćenog statusa jednog od tehnički najostvarenijih i najpoštovanijih gitarista rokenrola.

Satrijani, koji često navodi Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix) kao najvećeg uzora, danas je jedan od najuticajnijih rok gitarista.

Satrijanijev 11 solo album “Black Swans and Wormhole Wizards” izlazi in u oktobru 2010. godine, koga prati dugačka turneja po Americi i Evropi. Sledeće godine izlazi drugi hvaljeni Čikenfutov album “III”. Konačno, u aprilu 2012. godine Satrijani objavljuje DVD/Blu-Ray koncertni film “Satchurated: Live In Montreal”.


Joe Satriani - Sava Centar, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!