LUKA ŠULIĆ – The Four Seasons – Vivaldi & more – Sava Centar – ulaznice

 


LUKA ŠULIĆ

SUPERZVEZDA NA VIOLONČELU

UŽIVO U SAVA CENTRU SA SVOJIM NOVIM IZVANREDNIM PROJEKTOM

LUKA ŠULIĆ ĆE BITI PRVI MUZIČAR IKAD KOJI ĆE IZVESTI CELOKUPNA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” ANTONIJA VIVALDIJA ZA SOLO ČELO I ORKESTAR

SONY CLASSICAL ĆE OBJAVITI NJEGOV PRVI SOLO KLASIČNI ALBUM 25. OKTOBRA: POTPUNO NOVI ARANŽMAN VIVALDIJEVOG DELA

OTVARAJUĆA NUMERA KAO I VIDEO SA NASTUPA UŽIVO ZA “PROLEĆE” (“LA PRIMAVERA OP. 8 NO. 1 IN D MAJOR – 1. ALLEGRO”)  BIĆE DPSTUPNI ŠIROM SVETA OD 20. SEPTEMBRA

LUKA ŠULIĆ NASTUPA U SAVA CENTRU 6. FEBRUARA

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

Luka Šulić je jedan od najvoljenijih i najpoštovanijih muzičara na međunarodnoj sceni, zbog svoje virtuoznosti i strasti koje prenosi na svakom nastupu. Nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2CELLOS, Luka Šulić se vraća svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta. Time će Luka Šulić postati prvi muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” u aranžmanu za solo violončelo.

Koncert će se održati u Sava Centru 6. februara počevši od 20:30, zajedno sa Orkestrom. Ulaznice za koncert biće u prodaji od 24. septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs.

Izvrsni violončelista Luka Šulić za svoj prvi samostalni projekt uzeo je jedno od najatraktivnijih dela u klasičnoj muzici. Dostupna širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu. Danas izlazi i ono što album nudi na početku, “La Primavera (Proleće) Op. 8 broj 1 u D-duru – I. Allegro ”, uz prateći Šulićev video sa njegove svetske premijere uživo – pogledajte ovde LINK.

“Voleo sam Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” od kad sam bio dete”, kaže Luka Šulić u vezi sa svojim najnovijim projektom, dodavši: “Uvek sam želeo da sviram ovo delo na violončelu i volim da preuzmem nove izazove.”

Čak i u baroknom remek-delu Luka Šulić spreman je da prkosi očekivanjima i da razbije granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka “Četiri godišnja doba” sa solističkim violinama, snimak Luke Šulića biće prva celovita verzija – uz mukotrpan trud – koja iznova osmišlja sva četiri koncerta “Četiri godišnja doba” za solista na violončelu.

“”Četiri godišnja doba” je vrlo zahtevno delo za violinu, a kamoli za violončelo, tako da je za mene to bio dug i težak proces”, kaže Luka Šulić. “Dve godine sam pripremao aranžman, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci osetiti isto uzbuđenje kao i ja tokom snimanja ovog albuma, tokom kojeg smo i prvi put doveli Vivaldijevo ikoničko djelo do violončela.”

Rođen 25. avgusta 1987. u Mariboru u Sloveniji, u muzičkoj porodici, Luka je muzičko obrazovanje započeo u petoj godini života zajedno s ocem, čelistom, koji mu je bio prvi učitelj. Upisao je Zagrebačku muzičku akademiju kako bi usavršio svoju tehniku, a zatim je studije nastavio najpre u Beču, a kasnije na prestižnoj Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Svuda cenjen zbog svoje tehnike i virtuoznosti, Luka je ubrzo postao jedan od najpopularnijih mladih klasičnih muzičara koji je kao solista, za kamernu muziku i u savremenim kompozicijama svirao koncerte u najznačajnijim klasičnim dvoranama širom sveta, uz pratnju poznatih orkestara. (Varšavska filharmonija, Deutsche Radio Philarmonie, Austrijski kamerni orkestar, Ruski simfonijski orkestar i mnogi drugi). 2009. godine osvojio je posebnu nagradu za violončelo na Međunarodnom takmičenju Lutoslawski u Varšavi, a 2011. nastupio je u dvorani Wigmore u Londonu, osvojivši nagradu Royal Academy of Music. Godine 2011. zajedno sa prijateljem i kolegom Stjepanom Hauserom osnovao je 2Cellos koji je brzo postao novi planetarni fenomen crossovera, zahvaljujući senzacionalnim reinterpretacijama i rearanžiranju poznatih rock i pop pesama.

Nakon što je poslednjih godina nastupao u velikim svetskim arenama (od Royal Albert Hall u Londonu do Arene u Veroni, od opere Sydney do Music City Hall u Njujorku i mnogih drugih), Luka je odlučio započeti, osim projekta 2Cellos, novi solo projekt posvećen jednoj od sugestivnijih stranica u istoriji klasične glazbe, “Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija, remek-djelo koje je oduvek voleo još i pažljivo ga pripremao više od dve godine u izvornoj integralnoj verziji za solo violončelo i orkestar.

LUKA ŠULIĆ

VIVALDIJEVA “ČETIRI GODIŠNJA DOBA” – UŽIVO

06. FEBRUAR, 20:30 – SAVA CENTAR, BEOGRAD

Sve informacije i rezervacije:
Mail: rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com

Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.