MOSTAR SEVDAH REUNION – Sava Centar

MOSTAR SEVDAH REUNION

Sava centar

07.03.2017 u 20:30h

Mostar Sevdah Reunion je nastao devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta D.Šestića i može se reći da je, do danas, ostvario zavidnu karijeru širom sveta na world music sceni.

Već prvim albumom izdatim za World Connection 1999. u Holandiji, skrenuli su pažnju cele scene svojim specifičnim stilom, baziranim na sevdalinkama i drugom balkanskom muzikom u modernim aranžmanima. Do danas su izdali 9 albuma, sarađivali su sa mnogim velikanima world music scene (Šaban Bajramović , Ljiljana Buttler , Esma Redžepova …) , promovisali nove zvezde (A. Medunjanin , N.Veliov …).

Učestvovali su na preko stotinu world music i jazz festivala širom sveta, bili nosioci i glavna tema 4 filma i bezbroj televizijskih emisija.

Beogradski publicista i kritičar Dragan Kremer je u svojoj recenziji za VREME , 2012. godine istakao sličnost nastanka i karijera Buena Vista Social Club-a Raja Kudera , i Mostar Sevdah Reunion-a D.Šestića.

Kroz oba projekta je prošao veliki broj muzičara i neki od njih su pokušavali, kroz razne druge sastave, da prenesu emociju, ali pokazalo se da je jedino original-događaj, i to je nesumnjiva činjenica.

Članovi grupe koji žive na raznim stranama sveta retko drže koncerte u regionu, do sada su u Beogradu imali rasprodate koncerte na Belefu 2005 , u Kolarcu 2015. i Mikseru 2016. godine.

Koncert u Sava Centru će biti prilika da ljubitelji sevdaha premijerno čuju njihove nove numere a i najveće hitove sa kompilacije KINGS OF SEVDAH.

 Informacije i rezervacije:
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!