NAJLEPŠE PESME RUSIJE – Sava Centar

NAJLEPŠE PESME RUSIJE - Sava Centar, Tiket Klub
NAJLEPŠE PESME RUSIJE - Sava Centar, Tiket Klub

NAJLEPŠE PESME RUSIJE

Sava Centar

15. maj 2015 u 20.00h

Svečani koncert RAT I MIR

Povodom obeležavanja jubileja -70 godina pobede nad fašizmom

Ruske pesme nose ogromnu genetsku mudrost naroda, istorijsko i duhovno nasleđe po kojem možemo izučavati istoriju Rusije kroz vekove. Ruska pesma dodiruje najtananije strune ljudske duše i ostavlja trag neprolaznosti, pa je stoga priznata u celom svetu kao pesma sa emotivnim nabojem, pesma koja iskazuje najlepša osećanja, uz koju se veseli, raduje, tuguje, ratuje, voli, i zbog toga daje ogroman doprinos svetskoj kulturnoj baštini. Mnogobrojne ruske pesme izvodili su sa velikim uspehom i srpski pevači i ta tradicija se nastavlja i danas.

NAJLEPŠE PESME RUSIJE - Sava Centar, Tiket Klub
NAJLEPŠE PESME RUSIJE – Sava Centar, Tiket Klub

Na svečanom koncertu „Rat i mir“ će biti izvedene najčuvenije patriotske, vojne,  narodne i kozačke pesme Rusije i najomiljenije pesme iz Srbije.

Program izvode velikani muzičke scene: Petar Glubokij – Boljšoj teatar, Sergej Putilin ansambl Aleksandrov i Maksim Rihter državni ansambl Kozaci Rusije, kao i solisti iz Srbije: Merima Njegomir, Tanja Andrijić, Ana Sinicki, Danica Krstić, Ljubo Manasijević i Nikola Jeftić uz pratnju simfonijskog orkestra Ministarstva Odbrane „Stanislav Binički“ i hora Abrašević.

 

PETR GLUBOKIJ – «IMPERATORSKI BAS» BOLJŠOЈ ТЕАТRA 
Poznat kao  „Imperatorski bas“ Glubokij već skoro 40 godina superiorno vlada scenom Boljšoj teatra. Po rečima muzičkih kritičara, moć i nijanse njegovog glasa svojstvene su još jedino Šaljapinu.
Repertoar Petra Glubokog takođe sadrži više od 500 kamernih dela.
Objavio je 7 solističkih albuma,  kako u Rusiji, tako i u inostranstvu.
Nastupao je u najboljim svetskim teatrima kao što su: Boljšoj, La Skala, Metropoliten Opera, Bastilija i dr.
Nagrađen je od strane Predsednika Ruske Federacije, V. Putina, počasnim zvanjem – Narodni umetnik Rusije.

SERGEJ PUTILIN – «ZLATNI TENOR» ANSAMBLA ALEKSANDROV
„Anđeoski glas“, „Glas zvučan kao ruska „Kaćuša“, „Ruski zvuk“ – naslovi su štampe o Putilinu. Maestralni Sergej Putilin obdaren je glasom isključive lepote i neponovljivog,  ruskog stila.
Spoj glasa i velike veštine, nose njegov pečat jednostavnosti i iskrenosti, којi prodire u srce i prenosi treptaje široke ruske duše.
Nadimak  „Zlatni tenor  Ansambla Aleksandrov“,dala mu je sama publika.
Sergej Putilin završio je rusku muzičku akademiju „Gnjesini“, a vokalnom umetnošću bavi se već 20 godina.
Sa Ansamblom „Aleksandrov“ gostuje po Rusiji i celom svetu, a u poslednjih 5 godina nastupao je u  40 zemalja.

MAXIM RIHTER – «ZAVODLJIVI BARITON» ANSAMBLA RUSKIH KOZAKA

Vokalni solista izuzetne reputacije, jedan je od najpoznatijih baritona Rusije.

Maestralno vlada scenom, oduševljavajući publiku širom sveta.Laureat je svih ruskih i mnogih internacionalnih takmičenja.

Tokom dosadašnje bogate karijere briljirao je izvodeći glavne uloge u operama „Magična frula“, „Figarova ženidba“, Evgenije Onjegin, Julije Cezar, Posvećenje proleća, Karmen, Princ Igor, Božićni oratorijum i dr.

M. Rihter je redovni gostujući solista u Šlosšarlotenburgu, Berlin i povremeni gostujući solista u Berlinskoj državnoj filharmoniji.

Stalni je solista državnog Ansambla Ruski Kozaci. Brilijantno izvodi kozačkepesme i balade, i iako je akademski muzičar voli narodnu pesmu koju interpretira s velikom ljubavlju i genijalnošću. Njegove najčuvenije izvedbe pesama su Crni gavran, Ne za mene, Išao Kozak na Dunav…koje će srpska publika u okviru svečanog koncerta „Rat i mir“ imati priliku da čuje.

Maksim Rihter je nosilac jedne od glavnih vokalnih partija u muzičko-baletskom spektaklu „Legenda Tihog Dona“, po motivima romana Šolohova, čija je svetska premijera održana ove godine.

SIMFONIJSKI ORKESTAR MINISTARSTVA ODBRANE „STANISLAV BINIČKI“

Simfonijski orkestar umetničkog ansambl MO „Stanislav Binički“ učestvovao je u mnogobrojnim muzičko-scenskim svečanostima i festivalima kao što su: BEMUS, BELEF, Mokranjčevi dani, Dubrovačke letnje igre, Niške horske svečanosti, Ohridsko leto, Mermer i zvuci, Splitski festival i dr.

Ostvarujući bogatu saradnju sa institucijama iz inostranstva simfonijski orkestar Stanislav Binički gostovao je u Belgiji, Švajcarskoj, Austriji, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji, Nemačkoj i Rusiji, gde je čak imao oko 80 koncerata.

Ansambl je proputovao na desetine hiljada kilometara i izveo oko 7.500 raznovrsnih muzičkih programa pred više od 5.000.000 posetilaca, i prenosio slavu muzičkog blaga širom Srbije i većine evropskih zemalja.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!