Nina Badrić – Sava Centar

Nina Badrić - Sava Centar, Tiket Klub
Nina Badrić - Sava Centar, Tiket Klub

Nina Badrić

Sava Centar

Subota, 12. Apr 2014 u 20:00h

Nina Badrić je jedna od najcenjenijih i najtrofejnijih pop pevacica čija karijera uspešno traje punih 20 godina. Uspesi, nagrade i popularnost je prate i izvan granica rodne Hrvatske gde je struka i publika već godinama proglašava za najbolju i najomiljeniju pop pevačicu ex-Yu regiona. Nina je počela da peva već kao 9-ogodišnja devojčica u dečjem horu “Zvjezdice” u kojem vrlo brzo postaje jedna od vodećih solista. Tamo je stekla iskustvo u horskom i gospel pevanju i sigurnost u javnim nastupima zahvaljujući mnogobrojnim koncertima koje je sa tim horom imala.

90-tih godina Nina započinje solističku pevačku karijeru, a pesma “Ja za ljubav neću moliti” dovodi je na vrhove top lista . Nedugo nakon toga objavljuje drugi album “Personality”, sa kojim osvaja svoje prve nagrade Porin (pevačica godine i pop album godine). Ninina karijera tada strelovito kreće uzlaznom putanjom, a 1998. godine postaje prva hrvatska pevačica mlađe generacije koja osvaja sva prva mesta evropskih top lista obradom pesme “I’m so excited”.

 U Italiji, Francuskoj, Španiji i mnogim drugim zemljama održava mnogobrojne koncerte, a samo u Italiji postaje muzičarka sa ultimativnim hit-singlom koji postaje jedan od najvećih klupskih hitova s kraja 90-tih godina. Do sada je objavila 7 solističkih albuma, mnogobrojne live albume, singlove i duete sa eminentnim muzičarima širom regiona, ali i sveta, poput Montell Jordana. Dobitinica je 8 Porin nagrada – najprestižnije nagrade struke ali i mnogih drugih. Višestruka je dobitnica Oskara popularnosti koje dodjeljuje struka i publika u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.

 Nina je jedna od najtiražnijih izvođača čiji albumi uvek premašuju zlatne tiraže. Osim sjajnog glasa kojeg mnogi upoređuju sa glasom diva poput Angie Stone, Alicie Keys ili Mary J. Blige, Ninu mnogi karakterišu kao najkompletniju pevačicu današnjice. Njena osobnost, šarm, tj. X faktor osvaja na prvu loptu, a mnogi je zbog njenog izgleda već godinama proglašavaju jednom od najlepših pevačica. Upravo lice Nine Badrić je prepoznato kao lice za Svet u kampanji za luksuzne satove Frederique Constant. Kampanja sa Ninom kao zaštitnim licem krasi bilborde širom sveta i mnogobrojne modne magazine kao sto je Vogue, Inn Style ili NY Times. Poznata je kao osoba koja rado učestvuje u mnogobrojnim humanitarnim akcijama, a od početka svoje karijere ne odstupa od kvalitetne muzike i njome gradi svoj muzički put.

 Nina Badrić je pevačica koja se okušala u gotovo svim muzičkim žanrovima: od pop muzike, gospela, rythm and bluesa, sevdaha, makedonske narodne muzike sve do jazza i u svakome od njih ostavlja svoj poseban pečat prepoznatljive i snažne interperetacije koja retko koga ostavlja ravnodušnim. Njena interpretacija je uvek emotivna i originalna i publiku pridobija na prvo slušanje, koji god žanr interpretirala. Autor je većine svojih pesama, a sa svojom autorskom kompozicijom “Nebo” predstavila Hrvatsku 2012. godine na Eurosongu u Bakuu u Azerbajdžanu.

Nina Badrić - Sava Centar, Tiket Klub
Nina Badrić – Sava Centar, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!