Predrag Živković Tozovac – Sava Centar

 

Predrag Živković – Tozovac koncert

Sava Centar

07.11. Nov 2012 u 20:00h.

Novi termin koncerta 15.11.2012 u 20:ooh.

 

Predrag Živković Tozovac je jedan od najpoznatijih srpskih kompozitora, tekstopisaca i pevača popularnih narodnih pesama. Takođe on je i školovani instrumentalista i zabavljač. Svoju karijeru je započeo tokom 60-ih godina proslog veka kao harmonikaš u pratnji tada popularnijih pevača. Kasnije u saradnji sa drugim kompozitorima počeo je da komponuje i izvodi svoje pesme.

Kao jedan od retkih školovanih muzičara svog doba, dobar poznavalac teorije i istorije muzike, pekao je svoj zanat kako i doliči njegovom liku i delu po mnogobrojnim kafanama. Mnoge njegove pesme s pravom su dobile status himni: „Oči jedne žene“, „Prazna čaša na mom stolu“, „Vlajna“, „A ja sam negde rujno vino pio“, „Ovamo cigani“, „Jesen u mom sokaku“… Ono što Tozovca umnogome izdvaja od ostalih pevača narodne muzike je specifičan izvođački senzibilitet i sposobnost da svoje pesme interpretira upravo na način najbliži publici.

On živi svoje pesme – kada je tužan on plače, kada je radostan smeje se… Tokom svoje pedesetogodišnje karijere Tozovac je snimio 30 singlova i 20 albuma, održao preko 300 koncerata u Bivšoj Jugoslaviji, Francuskoj, Veliikoj Britaniji, Kanadi, Americi itd.   Najčuveniji njegovi koncerti bili su održani u Beogradu u Domu Sindikata i u Zagrebu u dvorani Vatroslav Lisinski. Sve ovo ga čini živom legendom naše estrade.


Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!