RADIO&JULIJA – baletski rock spektakl – Sava Centar

RADIO&JULIJA - baletski rock spektakl - Sava Centar, Tiket Klub
RADIO&JULIJA - baletski rock spektakl - Sava Centar, Tiket Klub

RADIO&JULIJA – baletski rock spektakl

Sava Centar

Tuesday, 19. Apr 2016 u 20:00h

Balet i Radiohead – genijalan spoj baleta i rocka

„RADIO&JULIJA“, baletski rock spektakl

II čin savremeni balet „QUATRO“

Utorak, 19. april 2016. godine

Velika dvorana Sava Centra

 

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča doživela je mnoge verzije i oblike, ali ovo je nešto sasvim drugačije.

„Radio&Julija“ je baletska predstava inspirisana Šekspirovim najpoznatijim delom, a uz muziku popularnog britanskog benda Radiohead. Ovo je delo svetski priznatog koreografa Edwarda Cluga, a u ulozi Romea naći će se jedan od najpoznatijih baletana svetske baletske scene, Denis Matvienko.

Posle deset godina igranja na scenama nacionalnih pozorišta Rusije, Amerike, Ukrajine, Australije, Kanade, Koreje, Singapura, Rumunije, Slovenije, gde je uvek bio ispraćen ovacijama, ovaj nesvakidašnji baletski rock spektakl po prvi put će se naći pred publikom u Beogradu.

Poznati rumunski koreograf koji živi i radi u Sloveniji, Edward Clug, uspeo je da spoji naizgled nespojivo i stvorio modernu verziju poznate priče u kojoj Julija, koju igra Olga Timoshiva, ne umire.

„Mogli biste ovo nazvati uvrnutom verzijom.. Moja namera nije bila da ponovo ispričam ispričanu priču, nego da priušim publici iskustvo iz druge perspektive“ objasnio je Clug. U stvaranju svoje verzije ove priče Clug kaže da se namerno udaljio od Šekspirove verzije. Iako „Radio&Julija“ ne prati doslovno originalnu priču, jednosatni balet postavljen u današnjem svetu predstavlja retrospektivu neispunjene ljubavi i sadrži sve bitne elemente poznatog Šekspirovog dela.

Ulogu Romea nosi Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Petersburga koji se po broju odigranih uloga i osvojenih nagrada na najprestižnijim takmičenjima, slobodno može svrstati među najbolje baletske igrače na svetu. Umeće Matvienka najbolje je opisala legendarna Natalija Makarova: On je Barišnikov, Nurejev i Godunov u jednoj osobi. Balet nije video takav fenomen već duže vreme.

Radiohead se nije slučajno našao u celoj priči i delom u samom nazivu. Tragična atmosfera i senzibilitet pesama Clugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji, pa je razvio ovu savremenu koreografiju uz muzičku podlogu 11 pesama Radioheada, uglavnom sa albuma „Kid A“ i „OK Computer“.

U drugom činu, posle priče o Romeu i Juliji, beogradska publika će uživati u još jednom vrhunskom delu Edwarda Cluga pod nazivom „Quatro“. Baletski performans, koji predstavlja život metropole sa svim njenim ritmovima, konfliktima i nepredvidljivostima, ušao je u istoriju kada je nominovan u čak četiri kategorije za najprestižniju nagradu ruskog pozorišta „Zlatna Maska“. Muzičku podloguza ovaj deo predstave napisao je nagrađivani slovenački kompozitor i multiinstrumentalista, Milko Lazar. Posebnost ovog dela je što se muzika izvodi uživo na sceni, a piano i violončelo su deo scenografije.

Pored uspeha i ovacija koje ove predstave izazivaju kod najzahtevnije baletske publike i ljubitelji popularne rock grupe Radiohead će imati priliku za nesvakidašnji doživljaj muzike svog omiljenog benda.

Cene ulaznica su od 1.500 do 2.400 dinara zavisno od mesta sedenja.

Sve informacije i rezervacije:
rezervacije@tiketklub.com
klubsu@yahoo.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Web page: www.tiketklub.com
Dostavljamo ulaznice kurirskom sluzbom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ulaznice možete nabaviti preko Tiket Kluba!