STOMP – Sava Centar

 

Svetska atrakcija – STOMP

u Sava Centru

od 28. novembra do 01. decembra

u 20:00h a u petak i subotu u 16:00h i 20:00h

 

Svetska atrakcija Rock PopSTOMP za koji se svuda u svetu traži karta više, nastupiće ponovo u Srbiji od 28. novembra do 01. decembra u Sava centru u organizaciji Kombank Arene.

Plesačko-perkusionističi ansambl STOMP je umetnost bez reči koja je razumljiva svima. Svoj univerzalni jezik članovi grupe, stvaraju pokretima i „sviranjem“ na nesvakidašnjim instrumentima poput kutija šibica, razbacanog peska, plastičnih flaša, metli, novina, kanti sa bojom.. Osam izvođača, na sceni su individue koje pojedinačnim izrazom i sopstvenim stilom zajedno stvaraju praznik kreativnosti, veštine i humora. Iako je šou veoma precizno koreografski uvežban i orkestriran, svaki umetnik na sceni ima prostor da iskaže svoju kreativnost, čime vas može navesti da pomislite da je šou stvar puke improvizacije a ne do savršenstva uvežbane koreogafije.

Nije važno da li ste ljubitelj klasike, popa ili nekog drugog muzičkog žanra, doživećete STOMP jer je to ritam zajednički svim kulturama. Nestvarna kombinacija, ritma, pokreta tela i humora nagovoriće vas da kao i milioni gledalaca širom sveta, kroz smeh i aplauz, postanete stompovac.

STOMP - Sava Centar, Tiket Klub

STOMP je nastao u gradu Brajtonu (Brighton) u Velikoj Britaniji u leto 1991. godine. Osnivači grupe su Luk Kresvel (Luke Cresswell) i Stiv MekNikolas (Steve McNicholas) prvi put su radili zajedno kao članovi uličnog benda i teatar grupe. Desetogodišnju saradnju krunisali su osmišljavanjem i izvođenjem originalnog STOMP šoua koji je izveden u Blumsberi pozorištu u Londonu 1991. godine, što se smatra početkom nastanka ansambla STOMP. U prvom originalnom performansu grupa je brojala sedam članova, a u jesen iste godine pridružio im se i  poslednji član Fiona Vilks (Fiona Wilkes).

Za samo dve godine od nastanka STOMP performans doživljava vrtoglavi uspeh, ne samo u matičnoj Velikoj Britaniji, već i pred publikom širom sveta. 1994. godine nakon rasprodate sezone u Sadler’s Wells Theatre u Londonu, STOMP dobija Oliveir nagradu za najbolju koreografiju.

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!