Summertime Jazz festival – George Benson – Sava Centar

Summertime Jazz festival – George Benson

Sava Centar

Nedelja, 7. Jul 2013 u 21:00h.

Veliki George Benson na „Summertime Jazz“ festivalu!

Slavni američki pevač, gitarista i jedan od najvećih džez, fank i soul muzičara svih vremena George Benson nastupiće 7. jula u Sava centru kao vodeća zvezda ovogodišnjeg „Summertime Jazz“ festivala. Novi Bensonov susret sa beogradskom publikom, prema najavi umetnika, sadržaće selekciju najvećih uspeha iz karijere duge više od pola veka, obeležene sa čak deset „Grammy“ nagrada i 35 solo albuma!

George Benson trenutno radi na novom albumu, ovog puta u saradnji sa orkestrom od 42 muzičara, u celosti posvećenog legendarnom pevaču i pijanisti Net King Kolu, koji je poput Bensona imao paralelno sa džezom i velike diskografske pop uspehe. Zanimljivo je da se album već sad može obezbediti putem slobodnih donacija fanova, koji će bez obzira na učešće dobiti lično potpisan album, te obezbediti svoje ime na zahvalnici albuma. Najveći pojedinačni donator dobiće i personalizovanu gitaru koju će Benson lično potpisati u direktnom video razgovoru. Slavni muzičar je ujedno najavio i da deo donacija namerava da usmeri žrtvama uragana Sendi.

Vlasnika sopstvene zvezde na Bulevaru slavnih u Holivudu, Georgea Bensona publika širom sveta poznaje po velikih hitovima kao što su „Give Me The Night“, „On Broadway“, „Lady Love Me“, „Turn Your Love Around“, „In Your Eyes“ i brojnim drugim soul, fank i r’n’b numerama. Džez publika svakako izdvaja i njegova proslavljena izvođenja, sad već standarda, kao što su numere „Breezin“, „Affirmation“, „This Masquerade“ ili „Being With You“, ali i Bensonove albume sa velikanima Majlsom Dejvisom, Al Džarom, Četom Etkinsom, Kvinsi Džonsom i brojnim drugim priznatim muzičarima. Pored 35 samostalnih, visokotiražnih i multiplatinastih albuma, Benson se kao saradnik pojavljuje na preko 130 albuma, 50 singlova i poseduje nekoliko koncertnih izdanja od kojih tri na DVD i BluRay video nosačima.

Da se radi o jednom od najvećih živih autora današnjice, čiji je jedinstveni stil uticao na mnoge muzičare, ikoni soul zvuka sedamdesetih i osamdesetih godina, te jednom od najboljih džez gitarista svih vremena, publika „Summertime Jazz“ festivala, u organizaciji Avalon produkcije i Sava centra, moći će da se ponovo uveri 7. jula ove godine.

Summertime Jazz festival - George Benson - Sava Centar, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!