Zoran Kalezić – Sava Centar

Zoran Kalezić

Sava Centar

26.05. 2016 u 20h

Povodom obeležavanja jubileja 50 godina bavljenja muzikom, a nakon uspešne promocije dvostrukog CD-a pod naslovom ,,Pedeset godina zivota sa muzikom,, Zoran Kalezić održaće veliki koncert, 26. maja 2016.godine u Velikoj dvorani Sava Centra. Podršku na bini pružiće mu kolega i gost koncerta Halid Bešlić.

Retki su pevači koji su prodali preko 20.000.000 nosača zvuka. Zoran Kalezić je jedan od njih. Uvek veran sebi i muzici, ide dalje krupnim koracima boreći se da iz sebe izvuče najbolje i najiskrenije se da svojoj publici.

Prvi solo nastup održao je na “Beogradskom proleću”. Zatim se nižu nastupi i nagrade na festivalima: 1971. Prva nagrada na festivalu zabavne pjesme “Crna Gora 71” za pesmu “Zbog đevojke Crnogorke”; 1973. Prva nagrada na festivalu “Akordi Kosova” za autorsku pesmu “Vratiću se majko” za /tekst i kompoziciju/; 1978. Prva nagrada na festivalu “Ilidža 78” za pesmu “Jednoj ženi koje nema više”, pobeda na Međunarodnom festivalu ,,Mesam,, pevač godine i pesma godine za kompoziciju “Moj dobri anđele”druga nagrada na Festivalu narodne muzike u Parizu; prva nagradu na festivalu Beogradsko proleće”. Godine 1984. dobitnik je nagrade svog rodnog grada “Dan oslobođenja” Danilovgrada. Dobitnik je oskara za zivotno delo u Crnoj Gori i dobitnik nagrade za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti muzičkog stvaralaštva za 2015. godinu, od strane Grada Podgorica.

Njegov karakterističan promukli glas, setne pesme, najčešće autora Ace Stepića, kao i tekstovi za najširu publiku doneli su mu veliku popularnost.

Pored mnogobrojnih nagrada koje je Zoran Kalezić dobijao od početka karijere, trofeja i odličja koja krase njegov dosadašnji rad na estradi, šest ipo godina je bio predsednikUdruženja estradnih umetnika Srbije.  Vlasnik je Estradne nagrade Srbije i nosilac statusa Istaknutog umetnika Jugoslavije. Malo je pevača koji mogu da se pohvale uspešnom karijerom, a još je manji broj onih koji su uspeli pet decenija da opstanu na sceni.

Informacije i rezervacije:
Facebook: tiket klub
Mail: klubsu@yahoo.com
rezervacije@tiketklub.com
Kontakt tel: 065 610-43-12 i 065/366-5-222
Sajt: www.tiketklub.com
Twitter: TiketKlub
Dostavljamo ulaznice kurirskom službom na željenu adresu za jedan dan na celoj teritoriji Republike Srbije.
Ulaznice možete poručiti preko Tiket Kluba!