ZVONKO BOGDAN – Sava Centar

ZVONKO BOGDAN - Sava Centar, Tiket Klub
ZVONKO BOGDAN - Sava Centar, Tiket Klub

ZVONKO BOGDAN

24.11.2013.

Sava Centar

Legenda panonske šansone Zvonko Bogdan proslaviće 45 godina diskografskog i autorskog rada koncertom pod nazivom “Svake noći tebi pevam” 24. novembra u Sava centru u Beogradu.

Svečarski koncert je nazvan po pesmi “Svake noći tebi pevam”, koja se nalazi na prvoj vinilnoj ploči u karijeri Zvonka Bogdana, EP-u snimljenom uz pratnju tamburaškog orkestra legendarnog Janike Balaža (1925-1988) i objavljenom 3. decembra 1968. godine (za Jugoton).

Tom pločom počela je diskografska karijera Zvonka Bogdan tokom koje je snimio brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, snimio svoje jedinstvene interpretacije narodnih i pesmama drugh autora kao što su “U tom Somboru”, “Što se bore misli moje”, “Ima dana”, “Evo banke Cigane moj”, “Ko te ima taj te nema”, “Vratiće se rode”…

Kvalitet Bogdanovih autorskih pesama najbolje pokazuje činjenica da ih danas mnogi doživljavaju kao izvorne narodne pesme – “Ej salaši na severu Bačke”, “Govori se da me varaš”, “Već odavno spremam svog mrkova”, “Ne mogu se tačno setit leta”, “Prošle su mnoge ljubavi”, “Život teče u laganom ritmu”…

“Moje pesme nisu izmišljene, one su doživljene. One moraju imati treću dimenziju, moraju da budu prethodno odigrane u životu. Tek tada mogu nešto da uradim. Kroz svoje pesme ja sam se vraćao u prošlost, u detinjstvo, oživljavajući tako uspomene na konkretne ljude i događaje, na jedno nezaboravno vreme, za mene danas kao iz bajke”, kaže Zvonko.


ZVONKO BOGDAN - Sava Centar, Tiket Klub

ZVONKO BOGDAN – Sava Centar, Tiket Klub

Ulaznice možete kupiti preko Tiket Kluba!